Samsun'da 'Son Balkon' operasyonunda 2 kişi adliyeye sevk edildi
Samsun'da 'Son Balkon' operasyonunda 2 kişi adliyeye sevk edildi
İçeriği Görüntüle

Trabzon’da tereyağı krizi: Tağşiş iddiası ve sert açıklama

Trabzon’un Düzköy ilçesinde faaliyet gösteren bir süt ürünleri firmasıyla ilgili ortaya çıkan “tağşiş” iddiası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan hileli gıdalar listesinde yer alan ürünlerde bitkisel yağ tespit edildiği açıklanırken, firma sahibi Ahmet Topaloğlu ise suçlamaları reddederek “belgelerimiz izinsiz kullanıldı” savunmasını yaptı. Tartışma, Trabzon’un simge ürünlerinden tereyağı üzerinden büyüyor.

Bakanlık denetiminde tağşiş tespiti

Whatsapp Image 2026 04 25 At 10.10.58

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü denetimler kapsamında, Karadağ Süt Ürünleri bünyesindeki bazı ürünler incelemeye alındı. Yapılan analizlerde, “doğal” ve “saf” olarak satışa sunulan tereyağlarında süt yağı dışında bitkisel yağ bulunduğu belirtildi.

Laboratuvar sonuçlarına göre, ürünlerin içerik beyanı ile gerçek içeriği arasında uyumsuzluk olduğu ifade edildi. Bu durum, tüketicinin yanıltılması ve gıda güvenliği açısından ciddi bir ihlal olarak değerlendirildi.

“Organik” iddiası tartışma yarattı

Söz konusu ürünlerin “organik” ve “doğal” ibareleriyle piyasaya sunulması, tepkilerin büyümesine neden oldu. Trabzon gibi doğal ürünleriyle öne çıkan bir şehirde bu tür bir iddianın gündeme gelmesi, hem üreticiler hem de tüketiciler arasında rahatsızlık yarattı.

Uzmanlar, gıda ürünlerinde etiket bilgisi ile içerik uyumunun hayati önemde olduğunu vurgularken, bu tür durumların sektöre olan güveni zedeleyebileceğine dikkat çekti.

Firma sahibi suçlamaları reddetti

Whatsapp Image 2026 04 25 At 10.10.57

Haberlerin ardından açıklama yapan Ahmet Topaloğlu, iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu. Topaloğlu, markalarına ait üretim izin belgeleri ve barkodların izinsiz şekilde kullanıldığını öne sürdü.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, söz konusu ürünlerin kendi üretimleri olmadığını belirten Topaloğlu, “Bu bir isim ve belge hırsızlığıdır” ifadelerini kullandı. Firma, yaşanan durumun aydınlatılması için hukuki süreç başlatılacağını duyurdu.

Tereyağı tartışması büyüyor

Trabzon’un önemli yerel ürünlerinden biri olan tereyağı üzerinden yaşanan bu gelişme, kamuoyunda geniş bir tartışma başlattı. Tüketiciler, gıda güvenliği ve denetim süreçleri konusunda daha şeffaf bir bilgilendirme talep ediyor.

Yetkililerin konuyla ilgili incelemelerini sürdürdüğü öğrenilirken, olayın nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor. Siz de bu gelişmeyle ilgili görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU