Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 18-25 Ağustos 2025 tarihleri arasında narkotik suçlarla mücadele kapsamında geniş çaplı denetimler gerçekleştirdi. Motosikletli Polis Timleri’nin de katıldığı çalışmalarda 6 şahıs üzerinde yapılan kontrollerde 14,49 gram sentetik kannabinoid (bonzai) ve 23,25 gram esrar ele geçirildi. Uyuşturucu maddelere el konulurken, şüpheliler hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Aranan Şahıslar Tek Tek Yakalandı

Uyuşturucu operasyonlarının yanı sıra aranan şahıslara yönelik çalışmalar da hız kesmeden sürdü. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ile Ortahisar, Yomra ve Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürlükleri’nin düzenlediği operasyonlarda, farklı suçlardan aranan 20 kişi yakalandı.

Yakalananlar arasında ağır suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan isimler dikkat çekti:

  • “On İki Yaşını Tamamlamış Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı” suçundan 12 yıl hapis cezası alan M.C.S.

  • “Çocuğun Cinsel İstismarı” suçundan 8 yıl hapis cezası bulunan O.Ş.

  • “Kasten Yaralama” suçundan 3 yıl hapis cezası bulunan K.M.

  • “Hırsızlık” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası alan Y.K.

    Bayburt’ta sahte alkol operasyonu
    Bayburt’ta sahte alkol operasyonu
    İçeriği Görüntüle
  • “Sarkıntılık Suretiyle Çocuğun Cinsel İstismarı” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası bulunan G.G.

  • “Uyuşturucu Madde Kullanmak” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası olan M.K.

Bunların yanı sıra “Hakaret”, “Dolandırıcılık”, “6284 Sayılı Kanuna Muhalefet”, “Ruhsatsız Silah Bulundurma” ve “Müsabaka Düzenini Bozma” gibi suçlardan aranan çok sayıda kişi de ekiplerin titiz çalışması sonucu gözaltına alındı.

Adli Süreç Başlatıldı

Yakalanan 20 kişi, gerekli işlemlerin ardından adli mercilere sevk edildi. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçlulara karşı operasyonların aralıksız devam edeceğini açıkladı.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA