Artvin Yusufeli Havuzlu Köyü Sakinlerinin Heyelanla Mücadelesi Artvin Yusufeli Havuzlu Köyü Sakinlerinin Heyelanla Mücadelesi

ÇAYKUR'a bağlı Karaca Çay Fabrikası'nın bacasının filtresiz olması ve işlenmiş çay çöplerinin tozu nedeniyle, Pınaraltı Mahallesi sakinleri, günlük yaşamlarında çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Mahalle sakinleri, kapı ve pencerelerini açamadıklarından şikayet ederken, fabrika ve ÇAYKUR yetkililerine yapılan şikayetlerin sonuçsuz kaldığını belirtiyor.

Mahallenin merkezinde yer alan çay fabrikasının yaklaşık 200 metre yakınında bir ilköğretim okulu bulunuyor. Bu durum, özellikle astım ve KOAH gibi solunum yolu hastalıkları olanların yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Ayrıca, çevreye yayılan tozlar çay bahçelerine de zarar veriyor.

Mahalle Muhtarı İshak Akyüz, yetkililerin çözüm bulması için ÇAYKUR'a müracaat ettiklerini ancak sonuç alamadıklarını belirtirken, mahalle sakinlerinden Nimet Akyüz ve Seyhan Akyüz de her gün balkon temizliği yapmaktan ve tozdan bıktıklarını dile getirdi. Astım ve KOAH hastası olanlar için çözüm beklediklerini vurguladılar.

Pınaraltı Mahallesi sakinleri, çay fabrikasının tozlarından bıktıklarını ve yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmalarını talep ediyorlar.

Muhabir: AYŞE SANCAK