Trabzon Büyüksehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in Fenerbahçe maçı sonrası sosyal medya hesabından, “Şike hâlâ devam ediyor. Kaç kişiye karşı mücadele ettiğimizi bilemiyoruz. 20 dakika buz gibi gol iptal ve kırmızı kart. Yuh olsun ve yazıklar olsun. Her zaman en büyük Trabzonspor” ifadelerine destek verdiklerini belirten Trabzon'daki Hemşehri Dernekleri, “Ahmet başkan milyonlarca Trabzonspor taraftarının sesi olmuştur.

Trabzonspor – Gaziantep FK Maçının Biletleri Satışta
Trabzonspor – Gaziantep FK Maçının Biletleri Satışta
İçeriği Görüntüle

Kendisi bu açıklama sonrası linç edilmekte haksız yersiz eleştirilere maruz kakmakta. Biz bu paylaşımın sonuna kadar arkasındayız” dediler. Trabzon'da yaklaşık 100 bin kişiyi temsil eden Trabzon Hemşehri Dernekleri Platformu her zaman Trabzonspor'un yanında olduklarını belirterek Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe Trabzonspor maçının tarihe kara bir leke olarak geçtiğini de ifade ederek, “Türk futbolunun derin yapısı çözülmedikçe bağırsaklar temizlenmedikçe şike ile mücadele edilmedikçe biz daha çok böyle kara geceler yaşarız” ifadelerine yer verdiler.

Hemşehri Dernekleri Platformu, “Türkiye Futbol Federasyonu eğer Türk futbolunun geleceğini hesap ediyorsa Fenerbahçe Trabzonspor karşılaşmasını yeniden oynanmasına karar verir” şeklinde görüşlerini dile getirdiler.


Muhabir: AYTEKİN AKAY