Trabzon Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Gazze’ye yönelik başlatılan insani yardım kampanyası, kısa sürede büyük destek gördü. Cemal Kamacı Spor Merkezi önünde organize edilen yardım toplama çalışmalarında şu ana kadar 10 tır dolusu yardım malzemesi hazırlandı. Yardım konvoyunun haftaya perşembe günü yola çıkması bekleniyor.
Başkan Genç: “Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız”
Yardım kampanyasına dair açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Gazze’de yaşanan trajediye sessiz kalmadıklarını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in katliamlarına tanıklık ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu yaşananların bir savaş değil, bir soykırım olduğunu tüm dünyaya haykırdı. Biz de güçlü Türk milleti olarak Gazzeli kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz.”
Genç, Trabzon halkının yardım kampanyasına gösterdiği duyarlılıktan dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Kemeraltı esnafımız daha kampanya başlamadan bize ulaştı. Kısa sürede 10 tırı tamamladık. Kış kapıda ve Gazze’de binlerce insan evsiz. Bu yardımlar onların yaralarını bir nebze sarmaya vesile olacak,” dedi.
Hangi yardımlar toplanıyor?
Başkan Genç, kampanya kapsamında toplanan malzemelerin tamamen yeni ürünlerden oluşması gerektiğini vurguladı. Özellikle ihtiyaç duyulan malzemeler ise şöyle sıralandı:
Çocuk bezi
Bebek maması
Konserve gıdalar
Battaniye
Çadır
Temel gıda malzemeleri
Hijyen ürünleri
Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar, malzemelerini Hamamizade Kültür Merkezi ve Hanife Hatun Camii alanındaki yardım noktalarına teslim edebilecek.
Sınırlı geçişe rağmen yardım ulaştırılacak
Başkan Genç, Gazze’ye ulaşım konusunda yaşanan sıkıntılara da değinerek, “Şu anda sınırlı geçişe müsaade var. Ancak bu yardımlar, ilgili insani yardım kuruluşları aracılığıyla ulaştırılacak. Biz bu süreçte elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyuyoruz,” ifadelerini kullandı.