Açıklamasında, bu sezonun şampiyonluk yarışında bulunan iki kulübün başkanı ve yöneticilerinin açıklamalarının futbol ortamını fazlasıyla germesiyle başladı. Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında uzun yıllara dayanan rekabetin zaman zaman küçük bir holigan kesimi tarafından zarar verdiğini belirtti. Özellikle maç boyunca yaşanan olayları değerlendirirken, hakem Halil Umut Meler'in tutumunun da etkili olduğunu vurguladı.

Trabzonspor'da Nwakaeme İçin Transfer Gelişmesi Trabzonspor'da Nwakaeme İçin Transfer Gelişmesi

Ören, sahaya yabancı madde atılmasını ve taraftarların sahaya girmesini kesinlikle kabul etmediklerini ve bunları hoşgörüyle karşılamadıklarını belirtti. Ancak, müsabaka boyunca rakip futbolcuların tahrik ve provokasyonlarının da objektif bir biçimde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Trabzonspor camiası olarak iftira ve karalamaları kabul etmediklerini vurgulayan Ören, futbolun paydaşlarını göreve davet ederek, futbolun ruhuna aykırı davrananları temizlemeleri çağrısında bulundu. TFF, İçişleri ve Adalet Bakanlığına bağlı birimlere tarafsızlık ve sağduyu ile görevlerini yapmaları çağrısında bulundu.

Ören'in açıklamaları, Trabzonspor camiasının yaşanan olaylar karşısındaki duruşunu ve gelecek adımlarını net bir şekilde ortaya koyuyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU