Sahaya giren Trabzonspor taraftarlarından 13'ü gözaltına alınmış, 5'i tutuklanmıştı. Sonrasında bir taraftar tahliye edilmişti, ancak halen 4 Trabzonspor taraftarının tutukluluk halleri devam ediyor. Bu süreçte sahaya giren taraftarlara saldıran Fenerbahçeli oyuncular Osayi Samuel, Oosterwolde, İrfancan Eğribayat ve Batshuayi hakkında Trabzonsporluların onlarca şikayet dilekçesi bulunmasına rağmen, bu oyuncuların bugüne kadar adli olarak ifadelerinin alınmaması şaşkınlık yaratıyor.

Denis Draguş'un Gösterisi Gaziantep Formasıyla Parladı, Trabzonspor Yolunda Denis Draguş'un Gösterisi Gaziantep Formasıyla Parladı, Trabzonspor Yolunda

Emniyetin, Fenerbahçeli oyuncuların ifadelerini ne zaman alacağı ise merak konusu. Derbi sonrası sahaya giren Trabzonspor taraftarının Fenerbahçeli koruma tarafından etkisiz hale getirilmesine rağmen, oyuncuların taraftarı darp ettiği görüntüler büyük tepki çekmişti. Tutuklu olarak cezaevinde bulunan bir Trabzonspor taraftarı da Fenerbahçeli üç futbolcudan şikayetçi olmuştu.

Trabzonspor camiası, darp edilen taraftarların cezaevinde bulunurken, darp eden Fenerbahçeli futbolcularla ilgili adli işlem yapılmamasına tepki gösteriyor. Başkan Ertuğrul Doğan ve eski Divan Başkanı Ali Sürmen de bu durumu eleştirmişti. Ayrıca Trabzon Barosu'nun organize ettiği etkinlikte, 61 avukat Trabzon Adliyesi önüne siyah çelenk koyarak, Trabzonsporlu taraftarların haksız yere tutuklanmasını protesto etmişti.

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak