Lig Durumu: Galatasaray, 16 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 51 puanla ikinci sırada bulunurken, Trabzonspor ise 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 37 puanla 3. sırada yer alıyor.

137. Randevu: Trabzonspor ile Galatasaray, bugüne kadar Süper Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel müsabakalar dahil olmak üzere toplam 136 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda Galatasaray 61 kez sahadan galip ayrılırken, Trabzonspor ise 44 kez galip geldi. 31 maç ise berabere sona erdi.

Ligdeki Geçmiş Maçlar: Süper Lig'deki 101 karşılaşmada Galatasaray 44 kez galip gelirken, Trabzonspor 32 kez kazandı ve 25 maç berabere sonuçlandı. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar 131, bordo-mavililer ise 115 gol attı.

Son 10 Karşılaşma: İki takım arasındaki son 10 maçın tamamında Galatasaray üstünlüğü elde etti. Galatasaray 4 kez kazanırken, Trabzonspor 2 kez galip geldi ve 4 maç berabere sonuçlandı.

Deplasman Karnesi: Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de deplasmanda 10 maça çıktı ve 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 21 puan topladı. Bu alanda 2. sırada yer alıyor.

Son 8 Maçta Başarılı Performans: Galatasaray, Süper Lig'de Hatayspor'a kaybettikten sonra oynadığı 8 maçı kaybetmedi. Cimbom bu süreçte 6 galibiyet alırken, 2 beraberlik elde etti.

Ligin En Az Gol Yiyen Takımı: Galatasaray, bu sezon oynadığı 20 karşılaşmada sadece 11 gol yedi ve ligde en az gol yiyen takım olarak öne çıkıyor. Sarı-kırmızılılar, 11 maçta kalesini gole kapattı.

Sarı Kart Sınırındaki Oyuncular: Galatasaray'da Abdülkerim Bardakcı ile Davinson Sanchez, sarı kart sınırında bulunuyor. İkinci sarı kartı görmeleri halinde İstanbulspor maçında forma giyemeyecekler.

Mauro Icardi'nin Dönüşü: Arjantinli futbolcu Mauro Icardi, sakatlığının ardından antrenmanlara başladı ve Trabzonspor maçının kadrosunda yer alması bekleniyor.

Hakem Abdulkadir Bitigen: Trabzonspor - Galatasaray maçını Abdulkadir Bitigen yönetecek. Yardımcı hakemler Erdem Bayık ile Mustafa Savranlar olacak ve maçın 4. hakemi Mert Güzenge olacak.
TAKA/AYTEKİN AKAY 

Editör: Ayşe Sancak