Trabzonspor, Pazar günü Papara Park'ta oynayacağı Galatasaray maçı öncesinde Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turuna yükselerek moral buldu. Manisa FK'yı sahasında Enis Destan (2) ve Fountas'ın golleriyle 3-1 mağlup eden Bordo-Mavililer, şimdi gözünü Pazar günü oynayacakları derbiye çevirdi.

Önemli oyuncularından Abdülkadir Ömür, Denswil, Umut Bozok, Pepe, Onuachu, Trezeguet gibi isimlerden mahrum olan Trabzonspor, aynı zamanda Yunan yıldız Bakasetas'ın da Galatasaray maçının ardından takımdan ayrılmak istediği haberleriyle gündemde. Ancak zorlu maç serisine rağmen Bordo-Mavili teknik direktör Abdullah Avcı, elindeki kadroyu en iyi şekilde kullanmaya çalışıyor.

Pazar günü oynanacak sezonun en önemli derbisi için ideal 11'i belirlemeye çalışan Avcı, şimdiden derbiye dair analizlerini yapmaya başladı. Trabzonspor taraftarlarının da Galatasaray maçına büyük önem vermesi ve tribünleri doldurması bekleniyor. Bu sezon iç saha maçlarında tribünlerde boşluklar gözlenirken, Galatasaray karşılaşmasında ise tam bir tribün desteği bekleniyor.

Trabzonspor, eksik kadrosuna rağmen Galatasaray'ı Papara Park'ta mağlup edip sıralamadaki yerini korumayı hedefliyor.

TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT