Trezeguet, Bardhi ve Meunier gibi oyuncularla net fırsatlar bulan Trabzonspor, ancak gol vuruşunu gerçekleştiremedi. Müsabakanın 35. dakikasında yaşanan penaltı beklenen bir pozisyon VAR incelemesiyle kararlaştırılmadı ve Trabzonspor soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Trabzonspor, Edin Visca'nın golüyle 57. dakikada öne geçti. Golün ardından da rakip kaleye baskısını sürdüren Fırtına, farkı açabileceği fırsatlar yakaladı ancak bir türlü skoru değiştiremedi. Başakşehir ise son dakikalarda beraberlik için baskı kurmaya çalışsa da Uğurcan Çakır'ın önemli kurtarışlarıyla gol bulamadı. Karşılaşmayı 1-0 kazanan Trabzonspor, adını yarı finale yazdırmanın sevincini yaşadı.

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan: Beşiktaş ve Trabzonspor'un Kupa Mücadelesi ve Avrupa'ya Etkisi Hakkında Konuştu Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan: Beşiktaş ve Trabzonspor'un Kupa Mücadelesi ve Avrupa'ya Etkisi Hakkında Konuştu

STAT: Papara Park

HAKEMLER: Kadir Sağlam*, Serkan Olguncan*, Serkan Çimen*

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır**, Meunier***, Mendy***, Denswil***, Eren Elmalı**, Berat Özdemir**, Umut Güneş*** (Dk.82 Kerem Şen*), Enis Bardhi***, Edin Visca*** (Dk.82 Fountas*), Trezeguet** (Dk.77 Pepe**), Paul Onuachu** (Dk.68 Enis Destan**)

BAŞAKŞEHİR: Deniz Dilmen***, Emirhan İlkhan***, Yağız Dilek***, Opoku**, Lima**, Josef** (Dk.82 Dubois*), Serdar Gürler* (Dk.63 Deniz Türüç*), Kemen**, Mehdi Abeid* (Dk.63 Berkay Özcan*), Figueiredo* (Dk.63 Davidson*), Keny* (Dk.71 Piatek*)

GOL: Dk.57 Edin Visca (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Bardhi (Trabzonspor), Josef (Başakşehir)

Editör: Birol Sancak