Ligdeki kötü gidişatı unutturma adına kupada tur atlayarak moral bulmanın peşinde olan Bordo-Mavili ekip müsabakaya etkili başladı. İlk dakikalarda Trezeguet ve Bardhi ile net pozisyonları değerlendiremeyen Trabzonspor, 14.dakikada Melih’in golüne engel olamadı ve deplasmanda 1-0 geri düştü. Bu golün şokunu üzerinden atıp beraberlik golü için baskı kuran Bordo-Mavili ekibin ilk yarıda çabaları sonuç vermedi. Fırtına soyunma odasına 1-0 geride gitti.

EREN ATTI MAÇ UZADI

Bordo-Mavili ekibin, ikinci yarıda da beraberlik golü için baskısı vardı. Ancak Gençlerbirliği savunması hata yapmadı. Bordo-Mavili ekip zaman zaman kontra yakalandığı bölümlerde kalesinde ciddi tehlike yaşadı. Uzatma bölümünde Enis Destan çok net pozisyonda topu üstten auta gönderdi. Karşılaşmanın 90+6.dakikasında yeni transfer Thomas Meunier’in ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Eren Elmalı’nın attığı golle skor 1-1’e geldi. Eren Elmalı’nın golü sonrası hakem Mert Güzenge karşılaşmada son düdüğü çaldı. Normal süresi bu skorla sona eren karşılaşma uzatmaya gitti.

TREZEGUET BU KEZ AFFETMEDİ

Müsabakanın uzatma bölümlerinde ev sahibi Gençlerbirliği oyundan düştü. Kontrolü tamamen eline geçiren Trabzonspor bu kez galibiyet golü için baskısını yapmaya başladı. Üst üste pozisyonlar bulan Bordo-Mavili ekip aradığı golü 105.dakikada Trezeguet ile buldu ve deplasmanda 2-1’lik üstünlük sağladı. Karşılaşmanın son bölümlerinde kalesinde tehlike yaşayan Trabzonspor bu kez savunmada hata yapmadı. Geriden gelerek karşılaşmayı 2-1’lik skorla kazanan Fırtına, adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

STAT: Eryaman

HAKEMLER: Mert Güzenge*, Mert Bulut*, Hüseyin Aylak*

GENÇLERBİRLİĞİ: Ertuğrul Çetin**, Yiğit Efe**, Musa Çağıran**, Wu**, Nzaba**, Özgür Çek** (Dk.70 Oğuzhan*), Akabueze**, Ensar** (Dk.106 Amilton*), Kayode** (Dk.84 Jimmy Durmaz*), Oltan Karakullukçu** (Dk.66 Rahman Buğra*), Melih Bostan** (Dk.66 Yatabare*)

Trabzonspor'un Yıldızına Şok Ceza Geliyor: Yönetim Bu Yaptığına Anlam Veremedi! Trabzonspor'un Yıldızına Şok Ceza Geliyor: Yönetim Bu Yaptığına Anlam Veremedi!

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır**, Mehmet Can* (Dk.46 Tomas Meunier***), Fernandez* (Dk.91 Berat Özdemir**), Denswil**, Eren Elmalı ***, Umut Güneş* (Dk.82 Göktan Gürpüz*), Mendy***, Bardhi**, Edin Visca***, Trezeguet*** (Dk.116 Benkovic*), Enis Destan**

GOLLER: Dk.14 Melih Bostan (Gençlerbirliği), Dk.90+6 Eren Elmalı, Dk.105 Trezeguet (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Eren Elmalı (Trabzonspor), Oğuzhan, Jimmy Durmaz, Amilton (Gençlerbirliği)

Editör: Birol Sancak