Neden baskı kurmayı öğrenemiyorsunuz?
Trabzonspor’da bir kaptanlık abidesi yaşıyor: Stefan Savic. Tecrübeli oyuncu her maç Bordo-Mavili forma altında daha fazla büyüyor. Savic’in saha içi liderliği Trabzonspor’da herkese örnek olabilecek cinsten. Hakemlerin saha içerisindeki tüm çifte standartlarını çözen ve anında reaksiyon alan Karadağlı tecrübeli oyundan özellikle Trabzonspor teknik heyetinin çok ciddi dersler alması gerekiyor.
Savic tek başına nereye kadar
Bordo-Mavililerin sahada hakkı yenirken Savic’ten başka hakemlere ve VAR’a kaarşı psikolojik üstünlük kurabilecek kimse bulunmuyor. Trabzonsporlu oyuncular sahada adeta sahipsiz ve hiçbir şeyden haberleri yok gibi oynarken Savic tek başına adeta yel değirmenlerine karşı savaşıyor.
Topyekün itiraz etmeyi ne zaman öğreneceksiniz?
Onana’ya yapılan sert müdahalede Ndiaye’yi adeta dövecek gibi olan ve hakeme tepki gösterip zor da olsa kırmızı kartı çıkarttıran Savic’e diğer Trabzonsporlu oyuncuların ve kenar yönetiminin de destek olması ve Trabzonspor’u bu sahipsizlikten kurtarmaları gerekiyor. Konyaspor hafta içinde VAR’da penaltı kazanırken penaltı pozisyonundan önce tüm Konyalı oyuncular ellerini havaya kaldırarak hakeme ve VAR’a baskı uyguladılar. Benzer psikolojik baskıları artık Trabzonsporlu oyuncuların da öğrenmesi gerektiğine işaret ediliyor.





