Trabzonspor Transferde Düğmeye Bastı!
Yeni sezon öncesi kadrosunu büyük ölçüde şekillendirmek isteyen Trabzonspor, transferde erken davranarak dikkatleri üzerine çekti. Bordo-mavililer, Ernest Muçi’nin 8.5 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu kullanırken, Malinovskyi, Thierry Karadeniz, Cabral, Saviolo ve Metehan Mimaroğlu gibi isimlerle de anlaşma sağlamıştı. Yönetim, yabancı transferlerin yanı sıra yerli oyuncu rotasyonunu güçlendirmek adına da önemli adımlar attı. A Milli Takım kampında bulunan Samet Akaydın ve Gaziantep FK forması giyen Melih Kabasakal için yapılan hamleler, Trabzonspor’un yeni sezona güçlü bir kadroyla girme hedefini ortaya koydu.
Trabzonspor Transfere Hızlı Başladı

Trabzonspor, transfer dönemine oldukça hareketli bir giriş yaptı. Bordo-mavili yönetim, sezon bitmeden bazı önemli isimleri kadrosuna katarken, yeni sezon planlamasında geç kalmamak için düğmeye erken bastı.
Ernest Muçi’nin opsiyonunun kullanılması, Malinovskyi ve Thierry Karadeniz hamleleri, kulübün transfer politikasında ne kadar kararlı olduğunu gösterdi. Devamında Cabral, Saviolo ve Metehan Mimaroğlu ile anlaşmaya varılması, kadronun farklı bölgelerinde kaliteyi artırma planının parçası oldu.
Yerli Rotasyonu İçin Samet Akaydın Hamlesi

Bordo-mavililer, yerli oyuncu rotasyonunu güçlendirmek için savunma hattına önemli bir takviye yaptı. A Milli Takım ile ABD kampında bulunan ve bonservisi elinde olan Samet Akaydın ile anlaşmaya varıldığı belirtildi.
Samet’in tecrübesi, milli takım seviyesinde forma giymesi ve Süper Lig’i iyi tanıması, Trabzonspor açısından önemli avantajlar olarak görülüyor. Yönetim, savunmada yerli alternatifleri artırarak uzun lig maratonunda teknik heyetin elini güçlendirmeyi hedefliyor.
Melih Kabasakal Yeniden Bordo-Mavili Formaya Yakın

Trabzonspor’un 8. transfer hamlesi ise Melih Kabasakal oldu. Gaziantep FK’da forma giyen 30 yaşındaki orta saha oyuncusu, geçen sezon da bordo-mavililerin gündemine gelmişti.
Trabzonspor altyapısında yetişen ve bordo-mavili takımda profesyonel olan Melih, İstanbulspor döneminde teknik direktör Fatih Tekke’nin öğrencisiydi. Bu bağlantı, transferin teknik heyet açısından da anlamlı bir hamle olduğunu gösteriyor. Melih’in orta sahada mücadele gücü ve tecrübesiyle rotasyona katkı sağlaması bekleniyor.
Fatih Tekke’nin Planına Uygun Kadro Kuruluyor
Trabzonspor’da transfer hamlelerinin Fatih Tekke’nin yeni sezon planlamasına göre yapıldığı görülüyor. Teknik heyetin ihtiyaç duyduğu bölgelere erken takviyeler yapılması, kamp dönemine daha hazır bir kadroyla girilmesi açısından büyük önem taşıyor.
Yönetim, özellikle yerli oyuncu kalitesini artırarak hem kadro derinliğini güçlendirmek hem de sezon içinde yaşanabilecek sakatlık ve form düşüşlerine karşı daha sağlam bir yapı kurmak istiyor.

Hedef Kampa Kadar Transferleri Bitirmek
Trabzonspor yönetimi, temmuz ayında başlayacak kamp dönemine kadar transferlerin büyük bölümünü tamamlamayı hedefliyor. Bu plan, yeni oyuncuların takıma daha erken uyum sağlaması açısından kritik görülüyor.
Bordo-mavililer, transferde erken operasyon yaparak son yıllarda sıkça yaşanan geç kalma sorununu ortadan kaldırmak istiyor. Taraftarlar ise peş peşe gelen hamlelerin ardından yeni sezonda daha güçlü, daha alternatifli ve daha iddialı bir Trabzonspor izlemeyi bekliyor.




