Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına hız veren Trabzonspor, hücum hattına iki önemli yıldız ismi kazandırmak için girişimlerde bulunuyor. Teknik direktör Fatih Tekke’nin isteği doğrultusunda Bordo-Mavili ekip, Vaclav Cerny ve Denis Bouanga için harekete geçti. Her iki oyuncunun da geçtiğimiz sezon sergilediği performans dikkat çekerken, yönetim yüksek bonservis bedellerine rağmen ısrarcı.
Alman ekibi Wolfsburg’un formasını giyen ve geçtiğimiz sezonu Rangers’ta kiralık olarak geçiren Çekyalı sağ kanat Vaclav Cerny için belirlenen bonservis bedeli 10 milyon Euro. Bundesliga temsilcisiyle pazarlıklarını sürdüren Trabzonspor, bu rakamı aşağıya çekmek için yoğun mesai harcıyor.
Bouanga için Amerika’dan Girişim
Trabzonspor’un listesinde yer alan bir diğer isim ise ABD MLS ekiplerinden Los Angeles FC’de forma giyen Denis Bouanga. Gabonlu sol kanat oyuncusu, bu sezon şu ana kadar çıktığı 20 maçta 10 gol ve 3 asist ile oynayarak takımının skor yükünü sırtladı. 30 yaşındaki futbolcunun bonservis değeri 9 milyon Euro civarında.
Bouanga’nın da Avrupa’ya dönmeye sıcak baktığı belirtilirken, Trabzonspor yönetimi oyuncunun temsilcileriyle ilk teması kurmuş durumda. Transferin olumlu ilerlemesi halinde Bouanga’nın da Fatih Tekke’nin planlarında kilit bir rol üstlenmesi bekleniyor.
Fatih Tekke Hücumda Devrim Peşinde
Fatih Tekke'nin her iki oyuncunun da kadroya katılması durumunda hücum hattında çok yönlü bir sistem kurmak istediği ifade ediliyor. Cerny sağ kanatta, Bouanga ise sol kanatta görev yaparken, bu iki hızlı ve teknik isimle hücum hattının etkili bir üçlüye dönüştürülmesi planlanıyor.
Trabzonspor’un hedefi, yeni sezon öncesi taraftara güven veren bir kadro yapısı oluşturmak ve Süper Kupa ile birlikte sezona güçlü bir başlangıç yapmak. Yönetim, bu transferleri sezon öncesi kampa yetiştirmek istiyor.
Sizce Cerny ve Bouanga gibi yıldızlar Trabzonspor’un çehresini değiştirir mi? Yorumlarınızı bizimle paylaşın!