Trabzonspor Basketbol Takımı Farklı Galibiyet Aldı Trabzonspor Basketbol Takımı Farklı Galibiyet Aldı

Mandıralı bu konudaki tespitleri: “Türk futbolunun kurtulması bana göre altyapıya bağlı  ama  burada kulüplerin altyapıya ne kadar kıymet ve değer verdiği önemli . Bu tartışılması gereken çok ama çok önemli bir konu. Bu. Şans veremeseniz bile eğer altyapıda iyiler varsa onları bu yapının içerisine almak için şu an Trabzonspor’da güzel bir ortam var. Mustafa Reşit Akçay sonrası ben devam etmiştim. Orada yardımcılarım bana altyapıda iyi oyuncu var dediklerinde onları hemen idmana alıyordum. Bizle çıksınlar diyordum. Bunların arasında Yusuf Yazıcı, Abdulkadir Ömür, Melih Kabasakal, Ramazan Övüç ve Semih Karadeniz gibi isimler de vardı. Sonrasında bu oyuncular dağıldı gittiler.


GÜVENİYORSAN OYNATACAKSIN
Örneğin Ramazan Övüç’ü bir Konyaspor maçında oynattığımda herkes bu çocuk bu zamana kadar neredeydi diye sordu. Onlara şans verip güvenirseniz onlar kendilerine kıymet ve değer verildiğini görürse, sahada her şeylerini ortaya koyuyorlar.  Zeki Yavru’yu orta saha oynattığımda büyük televizyonlar onun Frank Lampard gibi oynadığını söyledi. Ona gülerek haftaya da Steven Gerrard gibi oynarsın dedim. Onlara güvenirseniz onlar da  formaları için savaşıyorlar. Ancak  bizim çocukların son zamanlardaki tavırlarını da duyunca bu beni  orada forma giymiş  eski bir futbolcu olarak yaralıyor. 


SENİN İŞİN NE GÜÇSÜZSE KUVVETLENDİR
 Çok yetenekli oyuncu var ama altyapıda oynuyor.  Olmaz, şans vereceğiz ve performans bekleyeceğiz.  Gerçek anlamda yüreğini ortaya koyanlar devam eder. İyi olan kalacak iyi olmayanlar gidecek. Uzaktayım takip edemiyorum ama orada ağabeylerim var ve bana söylüyorlar. Altyapıda gerçekten yetenekli futbolcular var. Bunlara gerçekten kıymet vermek gerekiyor öyle lafla olmuyor. Yetenekli ama fizik gücü zayıf diyorlar o zaman al ve fizik gücünü yükselt. Senin işin ne?

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN