Nijeryalı süper forvet, ligde 21 maçta 15, Türkiye Kupası’nda ise 4 maçta 2 gol olmak üzere toplam 25 karşılaşmada 17 kez fileleri havalandırdı ve takımın en skorer oyuncusu oldu.

Onuachu'nun takımda kalıp kalmayacağı merak konusu. Sezon boyunca Trabzonspor formasıyla toplam 25 maça çıkan ve 1.765 dakika süre alan tecrübeli futbolcu, performansıyla taraftarların ve camianın büyük beğenisini kazandı. Taraftarlar, Onuachu'nun takımda kalması için sosyal medyada yoğun bir destek gösterdi. Oyuncu da sık sık Trabzon ve Trabzonspor'u çok sevdiğini dile getirerek bordo mavili formayı giymeye devam etmek istediğini açıkladı.

Onuachu, bu sezon attığı 17 golle takıma büyük katkı sağladı. Takımının ligde 11 maçında gol atan Onuachu, 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı, böylece takıma 28 puanlık katkı yaptı. Türkiye Kupası'nda ise Beşiktaş'a 3-2 kaybedilen final maçı ve Karagümrük ile oynanan 4-0'lık rövanş maçında birer gol attı.

Trabzonspor, Yeni Transferi İçin İmza Töreni Düzenledi! 15 numaralı formayı giyecek Trabzonspor, Yeni Transferi İçin İmza Töreni Düzenledi! 15 numaralı formayı giyecek

Trabzonspor Kulübü, Onuachu'nun doğum gününü kutladı ve sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Onuachu da kendi sosyal medya hesabından, "Her şeyin en iyisini yapıyorum. Bana hangi kartları verdiğin önemli değil. Tanrının beni neden oyunda tuttuğunu sana göstereceğim" notuyla duygusal bir mesaj yayınladı.

Bu sezonki performansıyla Onuachu, Trabzonspor'un gelecek planlarında önemli bir rol oynuyor ve takımın en önemli isimlerinden biri olarak görülüyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK