Genç santrafor, Bayern Münih, Borussia Dortmund ve Sevilla gibi büyük kulüplerin dikkatini çekti.

Can Uzun, Nürnberg formasıyla bu sezon 17 maçta 9 gol ve 3 asistlik performans sergileyerek dikkatleri üzerine çekti. Aynı zamanda Türkiye'nin alt yaş kategorilerinde Milli takım forması giyen Can Uzun, milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanmış bir yetenek olarak öne çıkıyor.

Transfermarkt verilerine göre daha önce 500 bin Euro olan Can Uzun'un bonservis değerinin şu anda 8 Milyon Euro'ya kadar yükseldiği belirtiliyor. Borussia Dortmund ve Bayern Münih, genç oyuncuyu önümüzdeki sezon için transfer etmek istediklerini Alman medyasına yansıttılar. Ayrıca, bu iki dev kulübün Can Uzun'un ailesiyle de temas kurduğu ifade ediliyor. Sevilla'nın ise ara transfer döneminde genç yetenek Can Uzun'u transfer etmeyi düşündüğü konuşuluyor.

Trabzonspor, uzun süredir Can Uzun'u takip ediyordu ve oyuncunun ailesiyle temas kurma hazırlıklarına başlamıştı. Ancak Can Uzun'un form grafiğinin hızla yükselmesi ve Alman 2. Ligi'nde yılın futbolcusu seçilmesi, Trabzonspor'un genç yeteneği transfer etmesinin zorlaştığını gösteriyor. Şimdi, Can Uzun'un hangi takımın formasını giyeceği merak konusu oldu.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Ayşe Sancak