Ancak bu zafer, Trabzonspor'un golcüsü Paul Onuachu'nun geri dönüşünü bir kez daha erteledi.

Karşılaşmada yedek soyunup 90. dakikada oyuna dahil olan Onuachu, maçta yine sınırlı süre aldı. Bu durum, Nijerya'nın tur atlamasıyla birlikte Onuachu'nun Trabzonspor'a geri dönüşünün uzayacağı anlamına geliyor. Kasımpaşa maçının yanı sıra 4 Şubat'ta İstanbul'da oynanacak olan Beşiktaş derbisini de kaçırmış olacak.

Paul Onuachu'nun Nijerya Milli Takımı'na çağrılmasının ardından Potekizli teknik direktör Jose Peseiro tarafından çok kısa süre oynatılması, Trabzonspor camiasını rahatsız etti. Bordo-Mavililer, Onuachu'nun yokluğunu son maçlarda fazlasıyla hissetti.

Nijerya Milli Takımı formasıyla Afrika Uluslar Kupası'nda toplam 3 maçta sadece 5 dakika süre alan Onuachu, Trabzonspor'un hücum hattında önemli bir oyuncu olarak görülüyor. Çeyrek final maçlarının oynanacağı şu dönemde, Nijerya'nın yarı finale yükselmesi halinde Onuachu'nun geri dönüşü biraz daha uzayabilir. Trabzonspor, son Antalya, Galatasaray ve Çaykur Rizespor maçlarında Onuachu'nun forma giyemediği için bu süreci yakından takip etmek zorunda kalacak.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Doğukan ÖZKURT