Trabzonspor’un en büyük handikabı sırtındaki kamburu kendini bilmez yöneticilerden nemalan taraftarlardır. Bakın bu tür futbol holiganlar yıllardan beri her takımda vardır. Bunları temizlemekte yöneticilerin tasarrufundadır. Eğer onlar bunlara para ve bilet vermezse onlar da bu pislikleri yapamazlar.

O zaman da Trabzonspor ismi Trabzon şehri kirletilemez. Bu tip kişileri stada sokmamalıyız.

Onlardan kesinlikle uzak durmalıyız. Çünkü bunların çoğu futbolcularımızı bile rahatsız ediyorlar.

Yani her bakımdan Trabzonspor’a zarar veren bir yapıdaki insanlardır bunlar.

Bakın yıllar önce Mehmet Ali Yılmaz, bu taraftar olayını bana vermişti. Sizlere inanamayacağınız yaşadığımda karşılaştığım çirkinlikleri anlatayım.

Bu taraftar gruplarıyla toplantı yapıp konuşmalar yapıyor, Trabzonspor’a zarar getirecek tüm pisliklerden uzak durmalarını, takımlarına güzel davranışları ile desteklemeleri açısında hep bilgilendirdim.

Bakın bunlar ne yaptılar…

Örneğin deplasmana gidecekler 5 otobüs istiyorlar ama gidecek taraftar sayısı en çok 30 kişi. Peki diğer 4 otobüs parası ne oluyor?

Bu taraftar liderleri parayı otobüs firmasından geri alıyor. Ben bunu ilk hafta yakaladım ve önünü kestim.

Bir ikinci olayları da biletler.

Bunlara ben satılmaz kaşeli biletleri veriyorum maça gidin takımınızı destekleyin diye ama onlar bu biletlerin çoğunu maç öncesi satıp parayı ceplerine indiriyorlar.

Bunlardan bir tanesini ben bilet satarken Avni Aker’in kale arkası tarafında yakaladım. Bir başka konuda ben taraftar grubuna 2100 adet forma dağıttım.

Yarın maçta bu formalarla güzel bir şov yapın dedim ama şok oldum. 100 kişi de bile bu formalardan giyen yoktu.

Hepsi formaları satmışlar. İşte bizim taraftar gruplarının önde gelenlerinin yaptıkları bunlardı. Bu benim dediğim yıllar önceydi.

Sonra Mehmet Ali Yılmaz’a bunlardan arınalım çünkü bu tipler Trabzonspor’a zarar veriyorlar. Bunların yerine lise okullarında okuyan genç pırıl pırıl çocuklarımızı tribünlere alalım, bu çocuklarımız Trabzonspor’a daha iyi destek verir desem de bunu hayata geçirmeden o yönetim değişti ve ben de haliyle ayrılmış oldum.

Haa az daha unutuyordum beni para için tehdit bile ettiler. Para verirseniz lehte, vermez iseniz aleyhte tezahürat yaparız diye. Ben de onlara aynen şunu dedim: Kendi paranızla alın biletinizi gidin rakibe tezahürat yapın.

Bunlar yıllardan beri aynı işleri yapıp Trabzonspor’dan para kazanıyorlar. Bu tiplerden bir an önce kurtulmalıyız. F.Bahçe maçına gelen 40 bin taraftarımızın günahı yokken bazı holiganların yüzünden onlarda cezalandırılıyor.

Çünkü ceza aldığımızı düşününce taraftarlarımız da takımlarını izlemekten mahrum kalmış olacaktır. Bakın Fenerbahçe maçından önceki bazı dış mihraklar olsun Fenerbahçeli bazı futbolcular olsun tahrikkar olarak hareket etmiştirler ama onlara cezayı TFF verir.

Biz sahaya atlayarak onlara ceza veremeyiz.

Eğer vermeye kalkarsak sahamızın kapanmasına varıncaya kadar çeşitli cezalarla karşı karşıya kalırız. Şimdi düşünün maçı izlemeye gelen o masum gerçek Trabzonspor taraftarlarının suçu ne?

Takımımız büyük bir ceza alacak bu da haliyle tüm camiayı ilgilendiren bir durumdur.

Onun için takımımıza zarar veren bu tip holiganları Trabzonspor’dan uzak tutmazsak bugün olanlar bundan sonra da hep devam eder.

Bu iki güzide kulüp arasında rekabet vardır ama asla düşmanca olmamıştır.

Bakın maçlar biter sonuçlar ne olursa olsun. Ama her iki kulübün başkanları da yöneticileri de dostane bir şekilde esenlikler dileyerek ayrılırlar bu devamlı böyle olmuştur.

Bundan sonra da böyle olacaktır.

Biz Trabzonspor önderleri olarak her zaman taraftarlarımızın yanındayız, sadece holiganlara karşıyız. Çünkü her takımda olduğu gibi Trabzon’da da istenmeyen holiganlar var.

Bunları gerçek taraftarlarımızdan kesinlikle ayırmamız lazımdır diyorum.