Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Programı ve Dış Ticaret Kulübü tarafından düzenlenen “Trabzon’un Dış Ticaret Potansiyeli ve Üniversite Öğrencileri İçin Fırsatlar” konulu söyleşinin konuğu, Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Genel Sekreteri Nazlı Genç oldu. Üniversitenin Pelitli Yerleşkesi Mavi Amfi salonunda gerçekleşen etkinlik, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

TTB’nin Vizyonu ve Faaliyetleri Anlatıldı
Söyleşide konuşan Nazlı Genç, Türkiye’nin en köklü borsalarından biri olan Trabzon Ticaret Borsası’nın kuruluş süreci, görev alanları, kotasyona tabi ürünleri, güncel projeleri ve gelecek vizyonu hakkında kapsamlı bilgiler verdi. TTB’nin özellikle bölgesel tarım ve dış ticaret alanında üstlendiği rolü vurgulayan Genç, üniversiteli gençlerin bu alandaki farkındalığını artırmak istediklerini belirtti.

Rusların Savaş Gemileri Ve Toplarına Rağmen Pes Etmeyen Bir Komutan: Ali Rıza Bey
Rusların Savaş Gemileri Ve Toplarına Rağmen Pes Etmeyen Bir Komutan: Ali Rıza Bey
İçeriği Görüntüle

Gençlerden Yoğun İlgi ve Soru Yağmuru
Nazlı Genç’in sunumunun ardından öğrenciler, dış ticaretin güncel uygulamaları, kariyer olanakları ve Trabzon’un ihracat kapasitesi üzerine sorular yöneltti. Genç, öğrenci sorularını içtenlikle yanıtlayarak, üniversite-sanayi iş birliğinin önemine dikkat çekti.

Teşekkür Belgesi Takdim Edildi
Etkinliğin sonunda, Avrasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Tuğba Topak ve Özcan Dönmez, TTB Genel Sekreteri Nazlı Genç’e katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN