Trabzon'da yapımı devam eden ve Türkiye'nin en maliyetli şehir içi yollarından biri olarak gösterilen Kanuni Bulvarı Yolu'nun tamamlanan bölümleri trafiğe açılırken, özellikle Boztepe Tüneli giriş-çıkışında yaya üst geçidi eksikliği, yayaların can güvenliğini tehlikeye atıyor.

Trabzon'un önemli ulaşım projelerinden biri olan Kanuni Bulvarı Yolu'nun tamamlanan bölümleri trafiğe açılmaya devam ederken, Boztepe Tüneli giriş-çıkışında yaya üst geçidi olmaması nedeniyle vatandaşlar tehlike ile karşı karşıya kalıyor. Özellikle 1001 Evleri sakinleri, yolda hızlı seyreden araçların bulunduğu alanda yaya geçişlerinde güvenlik sorunu yaşadıklarını belirtiyor.


Boztepe Tüneli giriş-çıkış yolunda üst geçit eksikliğinin tehlike saçtığını ifade eden bölge sakinleri, yetkililerden acil bir çözüm talep ediyor. Bu çerçevede, bölgede üst geçit inşası için çalışmaların başlatıldığı bildirilirken, vatandaşlar, bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını bekliyor. Yol güvenliğinin sağlanması adına atılacak adımlar merakla bekleniyor.
TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Doğukan ÖZKURT