Trabzon'da yapılan eğitim ve memnuniyet araştırmalarında pek iç açıcı sonuçlar elde edemeyen Trabzon Üniversitesi'nde rektör Emin Âşıkkutlu TVNet'e özel açıklamalarda bulundu.

Tercih Rehberi programında soruları yanıtlayan Âşıkkutlu'nun "Öğretim üyelerimiz dünyada en etkili bilim insanları sıralamasında ilk bir buçukluk dilime giren üniversiteler arasında" sözlerini kullandı. Zira Üniversite Türkiye geneli bir çok araştırmada iç açıcı sıralamalar elde edemedi.

TRÜ RÜŞTÜNÜ İSPAT ETMİŞTİR

Geleceğin meslekleri için akademik adres olarak görülmeleri bakımından bazı bölüm ve programların öne çıkmasını arzu ettiklerini dile getiren Âşıkkutlu bu konuda şunları kaydetti: 

“Eğitim Fakültemiz en köklü fakültemiz. Burada Eğitim Bilimleri ve Matematik bölümlerimiz uluslararası kayıtları ile ciddi anlamda ön plana çıktı. Üniversitemiz dünyada en etkili bilim insanları sıralamasında ilk bir buçukluk dilime giren üniversiteler arasında. En fazla atıf alan bilim insanları arasında 10 bin akademisyen içinde 30’a yakın akademisyenimiz var. TRÜ rüştünü ispatlamıştır” dedi. İlahiyat ve İletişim fakültelerine de ayrı paragraf açan Âşıkkutlu, “Birimlerimizin kendi özellikleri bağlamında bazı bölümlerimizin öne çıkmasını diliyoruz. İletişim, çağımızın en etkili anabilim dallarının başında geliyor. 

İletişim Fakültemizde akademik kalite, bilimsel deneyim ve altyapı değerleri ile öne çıkabilecek ciddi bir kapasite var. İletişim öğrencilerimizin ve hocalarımızın ülke çapında aldıkları birincilikler var. İlahiyat ’ta da bölge itibariyle Trabzon özelinde dinî ilimlerde çok köklü bir geçmişe sahip olmanın avantajını taşıyoruz. Özellikle Klasik İslami İlimlerde çok avantajlıyız. Bir yandan bunu öne çıkarmaya çalışırken diğer taraftan da spesifik olarak Kur’an-ı Kerim ve Kıraat İlimlerini öne çıkarıyoruz. Bu isim altında bir enstitü kurduk. Umut ediyoruz ki, öğrencilerimizin bu şekilde tercih edebilecekleri ve uzmanlıklarını geliştirebilecekleri bir enstitü ortaya çıkarmış olacağız” diye konuştu.

Editör: Doğukan ÖZKURT