Uluslararası alandaki öğrenci temini, yurt dışı eğitim fuarları, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) organizasyonları, uluslararası tanıtım faaliyetleri hakkında görüş alışverişimde bulunulan ziyaret, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

GEÇMİŞ OLSUN REFİK BAŞKAN

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ayağını çatlattı. Başkan Refik Kurukız’ın, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ile birlikte Düzköy Mahallesinde yeni yapılan semt sahasında şut çekerken meydana gelen burkula ile ayağının çatladığı ve alçıya alındığı öğrenildi. Evinde dinlenmeye çekilen Refik Başkana geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

ARSLANTÜRK’TEN BAŞKAN YÜCE’YE ZİYARET

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclis Başkanı ve aynı zamanda Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu üyesi olan Sebahattin Arslantürk, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’yi makamında ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundu.  Beraberinde Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı ile başkan Yüce’ye ziyarette bulunan Arslantürk, Sakarya’nın Türkiye’de fındık üretiminde 3.sırada bulunduğunu ve ülkemize döviz girdisi konusunda ciddi katkılar sağladığını belirterek, Yüce’ye tarıma olan destekleri hususunda teşekkür etti ve kendisine Trabzonspor forması hediye etti.

BEŞİKDÜZÜ’NDEKİ GEMİNİN SATIŞI YAPILDI

Beşikdüzü sahilinde bulunan ve batma tehlikesi yaşayan Beşikdüzü Belediyesi’ne ait geminin satışı yapıldı.  Uzun bir süredir satışı gündemde olan geminin ihale usulü ile 4.800.000 TL bedelle satıldığı öğrenildi.

ÖNCE İFTAR AÇTILAR SONRA MAÇ SEYRETTİLER

Trabzon’un sevilen siması, Yomra siyasetinin köşe taşlarından  Cevdet Binay, Trabzonspor-Kayserispor maçı öncesi, Trabzonspor’un efsane teknik patronlarından Sadi Tekelioğlu ile iftarını açtı. Abi kardeşlikleri çok eskilere dayanan binay ve tekeliooğlu Köy evindeki iftarın ardından Trabzonspor-Kayserispor karşılaşmasını seyrettiler.

HAÇKLALI’DA ACİL TADİLATTA

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinin acil servisi tadilata alındı. Yaklaşık olarak 100 gün sürecek tadilat öncesinde hastane yönetimi gerekli hazırlıkları tamamladılar. Hiçbir hasta ve yakının mağdur olmaması için yeni yerine taşınan acil serviste gerekli tüm hazırlıklar da yapıldı.

MAÇKA’DAN DÜNYAYA

Trabzon’un Maçka İlçesinde üretken kadınların dokudukları el emeği ürünler dünyaya satılıyor. İpekyolu Kadın Kooperatifi ve ilçe belediye başkanı Dr. Koray Koçhan’ın önderliğinde, ‘Destek bizden dokuması kadınlardan’ sloganı ile kadınların istihdamına da katkı sağlanıyor. Belediye Başkanı Koray Koçhan, “Kadınlarımız her alanda yoğun gayret sarf ediyorlar. Destek bizden dokuması kadınlardan. Maçka’da dokunan el emeği ürünler dünyaya satılıyor. Maçka’mızdan dünyada eserler var” dedi.

VATANDAŞLARI DİNLEDİLER

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İYİ Parti Yomra  İlçe Başkanı Zekeriya Akgün, Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ve il yönetim kurulu üyeleri iftar sonrası kahve toplantılarında vatandaşlarla bir araya gelip dert dinlediler. “sorunun çözümü bizde ancak önce sandıkta, sandık gelecek bunlar gidecek.” Dediler.

 “GEREKLİ ÇALIŞMAYI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Araklı Kaymakamı Kürşad Karaca ve Başkan Recep Çebi, ekiplerle birlikte Araklı Çukurçayır Mahallesinde meydana gelen heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu. Çebi, “ Çukurçayır Mahalle Muhtarımız İlyas Artan’dan bölge hakkında detaylı bilgi aldık. Tüm kurumlarımızla birlikte gerekli çalışmayı gerçekleştireceğiz. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Rabbim beterinden korusun. Geçmiş olsun.” dedi.

Editör: TE Bilisim