Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, “Huzur iklimimizi bozmaya, bizlerin kenetlenmiş gücünü bölmeye çalışanlara fırsat vermeyelim” dedi. Aktürk, “2024 Türkiye yerel seçimleri, Türkiye'deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde tam bir demokrasi şöleni halinde gerçekleşti. Bin 393 belediyede yapılan seçimlerde belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlendi” diye konuştu. 

Turizm Zirvesinde Bakan Damgası: Bakan Uraloğlu Trabzon Turizminin Gelişimini Ele Aldı Turizm Zirvesinde Bakan Damgası: Bakan Uraloğlu Trabzon Turizminin Gelişimini Ele Aldı

HALKIN ÜZERİNDE GÜÇ OLMAZ
Aktürk, şöyle devam etti: “Seçim sonuçları bir kez daha  halkın öz iradesinin üstünde bir güç olmadığını, demokratik yapının kendi ellerinde olduğunu, bütün seçime katılan partilere ve bürokratlarımıza göstermiş oldu. Siyasilerimizde seçim sonrası yaptıkları açıklamalarda halkın verdiği cevabı aldıklarını anladıklarını belirttiler. Öncelikle bu süreçte aday olan herkese demokrasimize yaptıkları katkılar ve özgüven için çok teşekkür ediyoruz. Seçilen tüm adaylarımıza yeni dönem yeni görevlerinde başarılar diliyor Vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Ancak çok önemli bir hususa da seçim sonrası gelişen olaylar karşısında değinmeden bitiremeyeceğim. Devletimizin Anayasal hukuk çerçevesinde  müdahale ettiği alanlarda yaşanan  üzücü olaylar karşısında ki gelişmelerden dolayı çok üzgünüz.”

KENETLENELİM
Muhtarlara da seslenen Aktürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle camiamıza buradan seslenmek istiyorum. Devletimizin öz iradesin yanında olalım halkımızı duyarlılığa davet edip hiç bir provakatif çağrılar ve eylemlerde olmaması  gerektiğini belirtelim. Huzur iklimimizi bozmaya, bizlerin kenetlenmiş gücünü bölmeye çalışanlara fırsat vermeyelim. Seçimlere, kardeşliğimize gölge düşürmeye çalışanlara fırsat vermeyelim.. Yeni yüzyılda yeni daha güçlü bir Türkiye için kenetlenelim.”

Muhabir: AYŞEN KARABİNA