Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Türkiye'nin yurtdışından yatırım çekme çabalarının bir parçası olarak bir şehir hastanesinin Körfezli bir yatırımcıya satışı için görüşmelerin devam ettiğini açıkladı. Bu adımın, daha küçük sağlık tesislerini tek bir çatı altında toplama stratejisinin bir parçası olduğunu belirtti.

Dağlıoğlu, Türkiye'nin mega altyapı projelerine yabancı ortaklar aramaya devam ettiğini söyledi. Kamu-özel sektör işbirliği projelerinde anlaşmaların mümkün olduğuna işaret etti ve bu yatırımların 2024 yılında Türkiye'ye 13 milyar ila 15 milyar dolar arasında doğrudan yabancı yatırım getirmesini beklediğini ifade etti.

Ancak, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türk sektörlerine yönelik 50 milyar dolarlık yatırım taahhüdünün henüz somutlaşmadığını söyledi. Sağlık sektörünün de bu yatırım paketi kapsamında olduğunu ancak henüz kesin anlaşmaların yapılmadığını belirtti. Gelişmelerin yakından takip edilmeye devam edeceği bildirildi.

Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Arap turistlerin yoğun olduğu düşünülerek, satılacak şehir hastanesinin Trabzon Şehir Hastanesi olabileceği ifade edildi. Ancak, somut bir açıklama yapılmadı ve sürecin nasıl ilerleyeceği belirsizliğini koruyor.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT