UEFA Uluslar A Ligi heyecanı, Türkiye ile Fransa arasında oynanan ilk hafta mücadelesiyle başladı. Kocaeli Stadyumu'nun ev sahipliği yaptığı zorlu karşılaşma, Fransa'nın 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.
Dengeli geçen ve iki takımın da skor üretemediği ilk yarının ardından, ikinci yarıya etkili başlayan taraf konuk ekip oldu. 54. dakikada sahneye çıkan Kylian Mbappe, takımını öne geçiren golü kaydetti. Millilerimizin kalan dakikalardaki beraberlik çabaları sonuç vermedi. Ay-yıldızlı ekipte kaleci Uğurcan Çakır, 86. dakikada yapılan VAR incelemesinin ardından kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.
Bu sonucun ardından Fransa, gruba 3 puanla başlarken millilerimiz ilk haftayı puansız kapattı. A Milli Takım, grubun ikinci haftasında 28 Eylül Pazartesi günü Bursa'da İtalya'yı konuk edecek. Fransa ise aynı gün Belçika ile deplasmanda karşılaşacak.




