Türkiye Ombudsmanı Şeref Malkoç, Sırbistan Ombudsmanı Zoran Pasalic ile bir araya geldi. Görüşmede, Türkiye Ombudsmanlık Kurumu ve Sırbistan Ombudsmanlık Kurumu arasındaki iş birliği ve çalışmaların artırılması için fikir alışverişinde bulunuldu. Kamu Denetçileri Arif Dülger, Fatma Benli Yalçın ve Sadettin Kalkan da görüşmeye katıldı.

Ombudsman Şeref Malkoç, Sırbistan Ombudsmanı Zoran Pasalic ve Kamu Denetçisi Celile Özlem Tunçak, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Çiğdem Erdoğan Atabek'i ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık'ı ziyaret etti. Görüşmelerde, kurumlar arası iş birliği ve ilişkilerin güçlendirilmesi ele alındı.

Ayrıca, Türkiye Ombudsmanı Şeref Malkoç, Sırbistan Ombudsmanı Zoran Pasalic ve Kamu Denetçisi Fatma Benli Yalçın, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Muharrem Kılıç'ı ziyaret etti. Görüşmelerde, insan hakları konuları ve eşitlik konusunda iş birliği olanakları ele alındı.

Son olarak, Türkiye Ombudsmanı Şeref Malkoç, Sırbistan Ombudsmanı Zoran Pasalic ve Kamu Denetçisi Fatma Benli Yalçın, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'yı ziyaret etti. Bu ziyarette, her iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin yanı sıra yargı alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Doğukan ÖZKURT