ÖZLÜYORUZ ATAM!

Bugün 10 KASIM… Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 82’inci yıl dönümü. 

Her yıl olduğu gibi bugünde saatler 09.05’i gösterdiğinde tüm yurtta hayat duracak. Türk halkı Ata’sını saygı, özlem ve minnet duygularıyla anacak. 

YAPTIKLARIYLA ÖLÜMSÜZ OLDU

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Ebediyete intikal edişinin 82’nci yıldönümünde Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi. 

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Büyük Atatürk’ün 82. Ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kaya, “10 Kasım 1938 tarihinde, Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk aramızdan sadece bedenen ayrılmıştır. O büyük insan, Büyük Atatürk milleti ve insanlık için yaptıklarıyla ölümsüzlüğün sembolü oldu" 

EŞSİZ MİRAS BIRAKTI

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal'in, üstün askeri dehası ve kararlı duruşuyla başarılı bir komutan olarak milli bellekleri ve dünya tarihinde saygın bir yer edindiğini vurguladı. 

EBEDİYEN YAŞAYACAK

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli: “Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılalı bugün tam 82 yıl oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, emperyalizme karşı verdiği destansı mücadele ile mazlum milletlere örnek olmuş büyük bir kahraman ve eşsiz bir devlet adamıdır. Aziz Atatürk, vatanı ve milleti için her şeyi feda edecek bir cesarete ve milli bilince sahipti. Aziz Atatürk, 57 yıllık kısa ömrüne adeta kitaplara sığmayacak kadar koskoca bir tarih sığdırmayı başarmıştır. Aziz Atatürk, esaret zincirlerini kırarak cepheden cepheye koşmuş, iç ve dış düşmanlara karşı; milli değerler etrafında Türk milletini toplamayı başarmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik yaparak milletimizin kalbinde müstesna bir yer edinmiştir. 

“SONSUZA KADAR KORUYACAĞIZ”
 
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Atatürk'ün 82. ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.  İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Aziz Türk Milletinin mücadele verdiği Kurtuluş Savaşı'nı zafere taşıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülke ve millet adına büyük başarılara imza atmış, dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir.  Milletimizin ve tüm dünyanın takdirine mazhar olan Atatürk'ü anlamalı, anlatmalı; yaşadığı zorlukları ve verdiği mücadeleyi unutmadan, birlik ve beraberlik içinde istikbal yolunda yakılan meşaleyi yeni nesillere emanet etmeliyiz. Milletimiz şehitlerimizin kanları ve gazilerimizin fedakârlıklarıyla savunulan bu vatan ve bayrağı sonsuza kadar korumaya kararlıdır. Geleceğe her zamankinden daha büyük bir umutla ve daha büyük bir kararlılıkla yürürken bizler de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 82. yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun."
Editör: TE Bilisim