İŞLETMELER KALKAN
 
Vuhan kentinde ortaya çıkan ve ülkemize de sıçrayan koronavirüs nedeniyle tedbirler alan Hükümet, koronavirüsten dolayı üretime ara veren veya işyerini kapatan patrona da çalışanına da destek verecek. Kısa çalışma ödeneğinden daha fazla kişinin yararlanması için 600 gün şartı esnetilecek. Bu süreçte istihdamı koruyan işletmelerde, işçilerin maaşının yüzde 60’ını devlet karşılayacak
 
ÇALIŞMA ÖDENEĞİ
 
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni tip koronavirüs salgınına karşı açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkınma Paketi'nde yer alan kısa çalışma ödeneği düzenlemesinin detayları belli oluyor. Olağanüstü durumlarda devreye giren, milyonlarca çalışanı ve işletmeyi korumaya alan kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşulları esnetilecek.
 
BÜYÜK DESTEK
 
Salgından etkilenen tekstilden perakendeye, konaklamadan sinema- tiyatroya, özel kreşten gündüz bakımevine, ulaşımdan yiyecek- içecek sektörüne kadar geniş bir alanda üretime ara veren veya işletmesini kapatan patronların istihdamı koruma kaydı ile işçilerinin 3 aylık maaşının yüzde 60'ını devlet ödeyecek.
 
Editör: TE Bilisim