27 Mart 2019 tarihinde Siirt birinci Amatör Ligi Futbol müsabakaları kapsamında, Şirvan şehir stadında Şirvan Spor ve Eruh Gençlik Spor Müsabakasında, Eruh taraftar grubunu koruma amaçlı Jandarma birlikleri güvenlik koridoruna alınmış olup, yaklaşık 6 noktada güvenlik önlemi alınarak, taraftarın sahaya girmesi ve hakemlere yönelik bir saldırı girişimini engellemek için gerekli tedbirler alınmıştır. Misafir ve ev sahibi seyircilerinin sahaya girmesi kolluk güçlerince engellenmiş, hiçbir şekilde sahaya seyirci girişi yaşanmamıştır.
Maçın sona ermesiyle birlikte futbolcular fiziki olarak birbirlerine saldırıda bulunmuşlar, cereyan eden olayları yatıştırmak için Şirvan Kaymakamı, Şirvan Belediye Başkanı, Eruh Kaymakamı/ Belediye Başkan Vekili ve korumalarının bulunduğu ekip sahaya girerek, futbolcuları ayırmaya çalışmışlardır.
Yaşanan olaylar, futbolcuların ayrı soyunma odalarına kolluk nezaretiyle yerleştirilmesiyle son bulmuş, konuk takım otobüsüne kadar polis ve jandarma eşliğinde koridor oluşturularak refakat edilmiş, konuk takımın ilçe dışına güvenli bir şekilde sevki sağlanmıştır.
Çeşitli basın yayın organları ve internet sitelerine yansıyan Eruh Kaymakamına saldırıldığı şeklindeki haberler, tamamen asılsız ve gerçek dışıdır.  Eruh Kaymakamına herhangi bir saldırıda bulunulmamıştır.
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.
 
Editör: TE Bilisim