SINIR İÇİNDE VE ÖTESİNDE HERYERDEYİZ

Terörün belinin kırılmasında en büyük pay sahibi hiç kuşku yok ki güvenlik güçlerimize ait. Onların ortaya koyduğu üstün başarı ve azim sayesinde Türkiye en huzurlu ve en güvenli dönemlerini yaşıyor. Özellikle jandarmamız yerli ve milli son teknolojinin vermiş olduğu avantajlarla birlikte sürekli kendini yeniliyor ve çağın dengelerine ayak uyduruyor. Kahraman Mehmetçiğin sınır içinde ve ötesinde artık yapamayacağı başaramayacağı hiçbir operasyon yok.

DEVLET İLE VATANDAŞ ARASINDA KÖPRÜ

Dağlarda terörü temizleyen jandarma mağaralarda da teröristlere yaşam hakkı tanımıyor. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin paşa elbet bu başarının mimarlarından. Çetin paşa nereye gitse halkın  sevgi ile karşı-karşıya kalıyor. Devlet ve millet arasında gönül ve güven  köprüsü kuran Çetin paşaya en çok ilgi ve sahiplenme ise Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinden. Bölge insanı ile her fırsatta bir araya gelen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetinmütevazi kişiliğini asla elden bırakmayarak vatandaşın takdirini topluyor.

PAŞAMIZ ASLA  YALNIZ DEĞİLDİR

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile ilgili sosyal medya üzerinden bir takım eleştiri getirenler inanın samimi ve dürüst değiiler. Paşaya hiçbir çamur bulaşmaz. Ömrünü terörle mücadeleye adayan Çetin paşa namuslu, vatansever, cesur bir komutan, görevini feragat ve özveriyle ifa eden saygın bir şahsiyettir. Arif Paşa’yı karalama girişimleri terör örgütlerinin değirmenine su taşımaktır. Arif Çetin yalnız değildir, millet yanındadır.

12 BİN PERSONEL SAHADA

Jandarma teşkilatında profesyonelleşmeye büyük önem verdiklerinin altını çizen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz'da yüzde 58 olan profesyonelleşme oranını yüzde 82'ye çıkardıklarını, amaçlarının yüzde 100'e ulaşmak olduğunu vurguladı.Jandarma bünyesinde 17 arama kurtarma timi ve 13 sualtı arama kurtarma timi bulunduğunu aktaran Soylu, 9 genel maksat helikopterini de modifiye ederek ambulans helikoptere çevirdiklerini ifade etti.Şu anda 850'nin üzerinde jandarma timindeki 12 bin personelin sahada terörle mücadele ettiğini de kaydeden Soylu, dünyada bu kadar geniş yaygın ve operatif bir kurum bulunmadığına dikkati çekti.

“BU KIŞ PKK'NIN SON KIŞI OLACAK"

Terörle mücadele noktasında devletin kararlı duruşuna dikkat çeken Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin"Gece gündüz, yaz kış, soğuk sıcak demeden terörle mücadele devam edecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimize, milletimize, birlik ve beraberliğimize kastedecek her türlü tehdide karşı koymaya kararlıyız. Bu yolda yüce milletimizin bize gösterdiği destek ve dualarla görevimizi yapacağız. Bu dualar gücümüze güç katacaktır. Allah'ın yardımıyla, vatandaşımızın desteği ve hayır duasıyla, milletimizin sevgi ve güveniyle dağlardaki PKK'lı teröristler başta olmak üzere bütün teröristlere karşı mücadelemiz Cudi'de, Gabar'da, Kato'da, Avaşin'de, Ağrı'da, Tunceli'de, Hakkari'de, Diyarbakır'da ve ülkemizin her karış toprağında, her yerinde devam edecektir." Amansız şekilde sürdürülen terörle mücadelede yüksek teknoloji kullanımına da dikkati çeken Çetin, "Bu kapsamda 2020 yılında PKK terör örgütünün her yerde inlerine girdik. 2021 yılında da girilmeye devam edilecektir. Bu kış PKK'nın son kışı olacaktır. Bu başarıyı sağlayan kahraman gençlerimizdir. Onlarla ne kadar övünsek, gurur duysak azdır." diye konuştu.Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin mazisi çok eski olan, tarihi şan ve şeref dolu Jandarma teşkilatının, devletinin ve milletinin emrinde, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için kardeş kurumlarla iş birliği içerisinde görevini yapma azim ve kararlılığında olduğunu da ifade etti.

ÇETİN PAŞANIN ÖZGEÇMİŞİ

Orgeneral Arif ÇETİN, 1959 yılında Ankara’nın Kalecik İlçesinde doğmuştur. Teğmen rütbesiyle 1980 yılında Kara Harp Okulundan 1981 yılında Piyade Okulundan mezun olmuştur.1981-1989 yıllarında çeşitli birliklerde Takım, Bölük ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevlerinde bulunan Orgeneral ÇETİN; 1991 yılında Kara Harp Akademisinden Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle mezun olmuştur.Kurmay subay olarak; 1991-1995 yılları arasında Diyarbakır Jandarma Asayiş Komutanlığı Harekât ve Asayiş Şube Müdürlüğü Plan Subaylığı, 1995-1996 yılları arasında J.Gn.K.lığı Genel Plan Prensipler ve Koordinasyon Başkanlığı İç Güvenlik Araştırma ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü, 1996-1998 yılları arasında Personel Başkanlığı Plan Yönetim Koordinasyon Daire Başkanlığında Şube Müdürlüğü ile 1998-2000 yılları arasında Kurslar Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. 2000-2002 yılları arasında Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Kurmay Başkanlığı, 2002-2004 yılları arasında Bursa İl Jandarma Komutanlığı, 2004-2005 yılları arasında J.Gn.K.lığı Lojistik Başkanlığı Plan ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, 2005-2006 yılları arasında Harekât Başkanlığı Asayiş Dairesi Başkanlığı, 2006-2007 yılları arasında Kastamonu Jandarma Bölge Komutanlığı görevlerini yürüten Orgeneral ÇETİN, 2007 yılında Tuğgeneralliğe terfi etmiştir. Tuğgeneral rütbesiyle; 2007-2009 yılları arasında Şırnak 22’nci Taktik Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı, 2009-2011 yılları arasında Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı görevlerinde bulunmuş ve 2011 yılında Tümgeneralliğe terfi etmiştir. Tümgeneral rütbesiyle; 2011-2013 yılları arasında İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı, 2013-2016 yılları arasında J.Gn.K.lığı Harekat Başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve 2016 yılında Korgeneralliğe terfi etmiştir.Korgeneral rütbesiyle; 2016-2017 yılları arasında Jandarma Asayiş Komutanlığı görevini yürüten Orgeneral Arif ÇETİN, İçişleri Bakanlığının 2017/346 sayılı Kararnamesi ile Orgeneralliğe terfi ederek Jandarma Genel Komutanlığına atanmıştır. Bayan Nurhayat ÇETİN ile evli olup, iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmekte.

Editör: TE Bilisim