Türk halkı olarak cep telefonlarına karşı büyük bir ilgi ve zaaf gösteriyoruz. Üst segment telefonlara yüksek fiyatlar ödemekten çekinmiyoruz ve bazen bir veya iki aylık maaşlarımızı bu amaçla harcıyoruz.

Şanghay'da İnovasyon: Akıllı Tuvaletler İdrar Testi Yapıyor! Şanghay'da İnovasyon: Akıllı Tuvaletler İdrar Testi Yapıyor!

Bununla birlikte, dünyanın herhangi bir yerinde yeni teknolojiye ulaşımın Türkiye kadar zor olmadığını belirtmek önemlidir. Yeni teknolojiyi daha uygun fiyatlara alabilmek için bazıları ülke değişikliği bile yapıyor, ancak hükümet IMEI kayıt ücretlerine sık sık zam yaparak bu açığı kapatmaya çalışıyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Elektronik Haberleşme Sektörü Pazar Verileri Raporu, Türkiye'de ithal edilen telefonlar hakkında önemli bilgiler sunuyor. Geçen yıl, Türkiye'de toplamda 12 milyon 53 bin cep telefonu IMEI kaydı yapıldı. IMEI kullanan cihaz sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 25 arttı.

En çok ithal edilen telefon markaları arasında 3 milyon 181 bin adetle Apple modelleri yer alıyor. Samsung, 3 milyon 639 bin cihaz kaydı ile pazar liderliğini korurken, bu markaları 1 milyon 832 bin cihaz kaydı ile Redmi takip ediyor.

Son olarak, 4 Mart'ta fiyatlarına zam yapılan Apple'ın Türkiye'deki en düşük fiyatlı telefon modeli 28.999 TL'den satılan iPhone SE 64 GB iken, 1 TB depolama kapasiteli iPhone 15 Pro Max modeli 107.999 TL'ye ulaşmıştı.

Yani, iPhone'un oldukça yüksek fiyatlarına rağmen, hala Apple tutkumuzdan vazgeçmedik. Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Muhabir: AYŞE SANCAK