UEFA Denetim, Etik ve Disiplin Kurulu'nun, Fenerbahçe'ye maç sırasında yaşanan olaylar nedeniyle 80 bin Euro para cezası ve 3 deplasman maçına bilet satmaktan men cezası verdiği biliniyor. Ancak Fenerbahçe Kulübü'nün yapmış olduğu itiraz sonrasında UEFA'nın yaptığı toplantıda verilen cezaların kısmen onandığı açıklandı.

Bu karara göre, havai fişek yakılması ve cisim atılması gibi olaylarla ilgili olarak uygulanan ertelenmiş disiplin cezasının onandığı ve deplasman taraftarlarına bilet satışı yasağının ise iki yıllık deneme süresi boyunca hala askıda olduğu belirtildi. Ayrıca, sarı-lacivertli kulübün taraftarlarının neden olduğu zararın telafi edilmesi için Union Saint-Gilloise ile 30 gün içinde temasa geçmesi talimatı verildi.

Yaptığı Hat-Trick hem Türkiye’de hem Avrupa’da konuşulmasına neden oldu. İngiltere ve Nijerya Basınında Yankı Buldu Yaptığı Hat-Trick hem Türkiye’de hem Avrupa’da konuşulmasına neden oldu. İngiltere ve Nijerya Basınında Yankı Buldu

Bu gelişmelerle birlikte Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki disiplin cezalarıyla ilgili süreçte bir indirim yaşandığı ve kulübün gelecek maçlarda tribünde taraftarlarını destekleyebileceği belirtiliyor.

Editör: Birol Sancak