Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'un Ortahisar ilçesinde düzenlenen seçim yürüyüşünde önemli açıklamalarda bulundu. Hafif Raylı Sistemi projesini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sorumluluğuna alarak detay projelere başladıklarını belirten Bakan Uraloğlu, Trabzon'a yönelik yapılan ve yapılacak olan altyapı yatırımlarını aktardı.

Ankara'da Gerçekleştirilen Büyük Savunma Mitingi'nde Avukatlar Bir Araya Geldi Ankara'da Gerçekleştirilen Büyük Savunma Mitingi'nde Avukatlar Bir Araya Geldi

Uraloğlu, yaptığı açıklamada, "Trabzon'a yapılan hizmetlerin yanı sıra devam eden ve planlanan projelerle ilgili bilgi verdi. Tanjant Yolu, Sahil Yolu, Kanuni Bulvarı gibi önemli projeleri hatırlatan Uraloğlu, Güney Çevre Yolu'nun temelinin atıldığını ve çalışmaların hızla sürdüğünü ifade etti.

Ayrıca, Trabzon Yeni Havalimanı'nın yatırım programına alındığını ve ihalesinin yapılacağını belirten Uraloğlu, Türkiye'nin 5. veya 6. ihtiyacı olan bir havalimanının Trabzon'a kazandırılacağını söyledi.

Uraloğlu'nun dikkat çeken açıklamalarından biri de Hızlı Tren Hattı ile ilgili oldu. Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın yapım ihalesinin yapıldığını ve şimdi Kırıkkale'den Çorum'a kadar olan kesiminin yapım ihalesinin devam ettiğini belirten Uraloğlu, "Bu tren Kırıkkale’den çıktı, Trabzon’a da gelecek" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamaları, Trabzon'un altyapı ve ulaşım alanındaki gelecek planlarına ilişkin önemli bilgiler içeriyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA