Anestezi Uzmanı Dr. Atakan Aşkın'ın ustaca yönettiği anesteziyle başlayan operasyon süreci, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İmdat Çıtlak tarafından detaylı bir şekilde açıklandı. Çıtlak, hastanın acil durumda hastaneye başvurmasıyla başlayan süreci anlatarak, yapılan muayene sonucunda karnında büyük bir kitle tespit edildiğini belirtti. Görüntüleme teknikleriyle yapılan incelemeler sonucunda ise kitlenin sol overden kaynaklandığı ve yaklaşık 30x30x30 santimetre boyutlarında olduğu ortaya çıktı. Bu durumda operasyonun kaçınılmaz olduğuna karar verildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Heyeti Trabzon'da Potansiyel Mekanları İnceledi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Heyeti Trabzon'da Potansiyel Mekanları İnceledi

Ancak hastanın yaşının ilerlemiş olması, operasyonun riskli bir hal almasına sebep oldu. Bu noktada Anestezi Uzmanı Dr. Atakan Aşkın'ın önemi ortaya çıktı. Aşkın, hastayı başarılı bir şekilde uyutarak operasyonun sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağladı.

Dr. İmdat Çıtlak, operasyonun başarısıyla ilgili olarak, "Kitleyi tamamen çıkardık ve hastamız sağlığına kavuşmuş oldu" dedi. Hasta yakınları da operasyon ekibine minnettarlıklarını dile getirerek, başarılı bir operasyonla sevdiklerinin sağlığına kavuşmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Bu olay, Vakfıkebir Devlet Hastanesi'nin uzman kadrosunun yetkinliğini ve hasta odaklı hizmet anlayışını bir kez daha ortaya koydu.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN