VALİ ŞAHİN’DEN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Trabzon Valisi Tahir Şahin, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, gazilerin vatan sevgisinin, fedakârlık ve kahramanlık ruhunun yaşayan timsalleri olduğunu belirterek tüm gazilerin Gaziler Günü’nü kutladı.

Vali Şahin, milletin tarih boyunca vatanını, bayrağını ve bağımsızlığını korumak uğruna büyük fedakârlıklarda bulunduğunu ifade ederek, şehitlik ve gaziliğin millet nezdinde en yüce makamlar arasında olduğunu vurguladı. Gazilerin canları ve kanları pahasına gelecek nesillere bağımsızlık, milli birlik ve beraberlik ile vatan sevgisini miras bıraktığını belirten Şahin, 19 Eylül Gaziler Günü’nün bu fedakârlıkları hatırlamak ve gazilere duyulan minneti ifade etmek açısından önemli bir gün olduğunu kaydetti. Devletin ve milletin dün olduğu gibi bugün de gazilerin ve şehit yakınlarının yanında olmaya devam edeceğini belirten Şahin, açıklamasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitleri ve hayatını kaybeden gazileri rahmet ve minnetle andı.

HAK EDENLER HAK ETTİĞİ YERDE OLACAK

Zehir’den Çelebi’ye Destek: ‘Yanındayız’
Zehir’den Çelebi’ye Destek: ‘Yanındayız’
İçeriği Görüntüle

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda 10 Ekim’de gerçekleştirilecek seçimler öncesinde hareketlilik sürüyor. Meclis Üyesi Ercan Şılbır’ı Trabzon Sebze ve Meyve Hali’ndeki iş yerinde ziyaret ederek seçim sürecini konuştuk.

TTSO seçimleri öncesinde çalışmalar ve temaslar devam ederken, Meclis Üyesi Ercan Şılbır seçim sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu. Şılbır, seçimlerin Trabzon iş dünyası açısından önemli olduğunu belirterek sürecin sonucunda üyelerin iradesinin belirleyici olacağını ifade etti. Seçim çalışmalarının devam ettiğini belirten Şılbır, “Bu seçimin sonunda hak edenler hak ettiği yerde olacak” dedi. 10 Ekim’de gerçekleştirilecek seçimlerin ardından TTSO’da yeni dönem şekillenecek.

GÜNAY’A ÖNEMLİ GÖREV

Trabzon’un Araklı ilçesi Ayvadere Mahallesi’nden İsmail Hakkı Günay’ın Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanması, memleketi Araklı ve Trabzon’da sevinçle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 2026/316 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen üst düzey atamalarla, Tanık Koruma Daire Başkanı İsmail Hakkı Günay, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Sosyal medyada da Günay’a yönelik çok sayıda tebrik ve başarı mesajı paylaşıldı. Araklılı hemşehrileri, Günay’a yeni görevinde başarılar dilerken, devlet ve millet hizmetinde üstlendiği görevde başarılı çalışmalarının devamını temenni etti.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ

1461 Trabzon FK Başkan Yardımcısı Davut İlik ile iş insanı Hüseyin Canım, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette, Trabzon’da sürdürülen sportif faaliyetler ve gençlere yönelik çalışmalar ele alındı.

Kentte sporun geliştirilmesi, gençlerin sportif faaliyetlere daha fazla katılımının sağlanması ve yürütülen çalışmalar konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Davut İlik ve Hüseyin Canım’a nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti. Gerçekleşen buluşmanın, Trabzon’da spor ve gençlik alanındaki çalışmaların değerlendirilmesi açısından verimli bir görüşme olduğu belirtildi.

EKONOMİ BÜYÜYOR CEP KÜÇÜLÜYOR

Anahtar Parti Trabzon İl Başkanı Muhammed Kalkışım, akaryakıt fiyatlarındaki artışın yalnızca araç sahiplerini değil, üreticiden esnafa ve tüketiciye kadar toplumun tamamını etkilediğini belirterek, “Mazotun fiyatı depoda başlıyor, sofrada bitiyor” dedi.

Akaryakıt fiyatlarının yükselmesiyle birlikte vatandaşın hayat pahalılığıyla mücadelesinin daha da zorlaştığını ifade eden Anahtar Parti Trabzon İl Başkanı Muhammed Kalkışım, motorinin 100 liranın üzerine çıkmasının ekonomik hayatın tamamına yansıdığını söyledi.

GEDİKLİ UNUTMADI

Türk-İş Trabzon İl Başkanı Gökhan Gedikli, Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, gazilerin ve şehitlerin vatanın bağımsızlığı için gösterdiği fedakârlıklara dikkat çekti.

Gedikli, mesajında Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na, 15 Temmuz’dan günümüze kadar vatan uğruna mücadele eden şehit ve gazilerin milletin gurur kaynağı olduğunu belirtti. ehit yakınları ve gazilerin milletin en kıymetli emanetleri olduğunu ifade eden Gedikli, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri ve hayatını kaybeden gazileri rahmet ve minnetle andı.

DARICA SPOR’UN İLK DURAĞI AK PARTİ

Darıca Spor Kulübü yönetimi, siyasi ziyaretler kapsamında ilk durağında AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz’ı ziyaret ederek bölge sporu ve kulübün gelecek projelerini görüştü. Ziyarete Darıca Spor Kulübü Başkanı Habip Yusuf, Başkan Yardımcısı Hüseyin Durna ve Genel Sekreter Ünsal Yılmaz katıldı.

Bölgedeki sportif faaliyetlerin ve kulübün gelecek vizyonunun ele alındığı görüşme verimli bir atmosferde gerçekleşti. AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz, “Darıca Spor Kulübü Başkanı Habip Yusuf ve kıymetli yönetim kurulu üyelerini İlçe Başkanlığımızda ağırladık. Nazik ziyaretleri ve hoş sohbetleri için kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TAKA GAZETESİ