Gümüşhane’de aynı mevkide iki kaza: Ölü ve yaralılar va

Gümüşhane'de Özcan ve Hacıemin Mahalleleri arasında meydana gelen iki ayrı trafik kazası, bölgede korku dolu anlara neden oldu. Kazaların yalnızca yarım saat arayla ve birbirine çok yakın mesafelerde gerçekleşmesi dikkat çekerken, ilk kazada bir kişi hayatını kaybetti, ikinci kazada ise iki sürücü yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, kazaların nedenlerine ilişkin inceleme başlattı.

A W590478 07


İlk kaza: Otomobil köprüden dereye uçtu

Sabah saatlerinde meydana gelen ilk kazada, 19 yaşındaki M.E.T. yönetimindeki 61 DE 434 plakalı otomobil, Harşit-18 Köprüsü üzerinde seyir halindeyken kontrolden çıktı. Direksiyon hâkimiyetini kaybeden sürücü, köprünün demir korkuluklarını aşarak yaklaşık 25 metreden dere yatağına düştü.

Olay yerine sevk edilen sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri araçta sıkışan sürücü M.E.T. ile yolcu Hasan Öztürk’ü (54) ağır yaralı şekilde çıkardı. Hastaneye sevk edilen Hasan Öztürk, ambulansta hayatını kaybetti. Sürücü M.E.T.’nin tedavisi ise hastanede devam ediyor.

A W590478 01


İkinci kaza: Tünel içinde iki araç kafa kafaya çarpıştı

İlk kazadan yaklaşık 30 dakika sonra, olay yerinden 750 metre uzaklıktaki Hacıemin 3 Tüneli’nde ikinci bir kaza meydana geldi. 61 ND 480 plakalı otomobil ile 29 AAC 162 plakalı otomobil, tünel içinde henüz bilinmeyen bir nedenle çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle 29 AAC 162 plakalı araç takla atarak durabildi.

Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Her iki sürücü de yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

A W590478 02


Kaza sonrası sürücü yakınlarını aradı

İkinci kazanın ardından dikkat çeken bir görüntü de kaydedildi. 61 ND 480 plakalı otomobilin sürücüsü H.Y.’nin araç içinde sağlık ekiplerini beklerken telefonla yakınlarını aradığı ve “Kaza yaptım, iyiyim, ambulans bekliyorum” dediği anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Emniyet güçleri her iki kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Sürücülerin ifadeleri ve araçlardaki teknik incelemeler sonrası kazaların oluş nedenlerinin netleşmesi bekleniyor.

A W590478 05


Trafikte dikkatli olmak, hem kendi hayatımızı hem başkalarının hayatını korumak adına büyük önem taşıyor. Görüşlerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Kaynak: İHA