Gümüşhane’de Kaybolan İnek Ayı Saldırısında Telef Oldu

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Yaylalı köyünde otladığı sırada kaybolan inek, iki gün süren arama çalışmalarının ardından telef olmuş halde bulundu. Ramazan Tozlu’ya ait hayvanın geri dönmemesi üzerine çevrede arama yapan köylüler, ineğe Söğüteli köyünün Çatalçam mevkisinde ulaştı. Yapılan incelemede hayvanın ayı saldırısına uğradığı belirlendi. Ayının ineğin büyük bölümünü yediği, geriye kalan kısmını ise üzerini örterek gizlemeye çalıştığı görüldü. Olay yerinde ayıya ait izlere de rastlandı.

İnek Otladığı Sırada Kayboldu

Edinilen bilgilere göre olay, Kürtün ilçesine bağlı Yaylalı köyünde meydana geldi. Ramazan Tozlu’ya ait inek, bölgede otladığı sırada gözden kayboldu.

Hayvanın her zamanki saatte geri dönmemesi üzerine sahibi ve köylüler çevrede arama çalışması başlattı. Köyün yakınındaki ormanlık ve kırsal alanlarda yapılan ilk aramalardan sonuç alınamadı. İneğin bulunması için çevre köylerdeki güzergâhlar da kontrol edildi.

İki Günlük Aramanın Ardından Bulundu

Köylülerin yürüttüğü arama çalışmaları iki gün boyunca devam etti. İnek, aramaların sonunda Söğüteli köyü sınırlarında bulunan Çatalçam mevkisinde telef olmuş halde bulundu.

W A Resim 1784876531507

Hayvanın bulunduğu noktada yapılan incelemede parçalandığı görüldü. Bölgede tespit edilen izler ve hayvanın durumu, ineğin ayı saldırısına uğradığını ortaya koydu. Köylüler, olay yerindeki görüntüleri cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Ayı Hayvanın Üzerini Örtmeye Çalıştı

Ayının ineğin büyük bölümünü yediği, kalan kısmını ise üzerini örterek gizlemeye çalıştığı belirlendi. Hayvanın bulunduğu alanda ayıya ait ayak izlerine de rastlandı.

Olayın ardından bölgede yaşayan vatandaşlar, yabani hayvan saldırıları konusunda endişe yaşadı. Özellikle hayvanlarını ormanlık ve kırsal alanlarda otlatan köylüler, benzer saldırıların yeniden yaşanmasından kaygı duyduklarını dile getirdi.

Olay Cep Telefonuyla Görüntülendi

Ayı saldırısında telef olan ineğin bulunduğu alan vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde hayvanın parçalandığı ve bulunduğu noktanın üzerinin örtülmeye çalışıldığı görüldü.

İneğin iki gün sonra bulunmasıyla arama çalışmaları sona ererken, bölgede ayının varlığını gösteren izlerin bulunması dikkat çekti. Ramazan Tozlu’ya ait hayvanın telef olması maddi kayba yol açtı.

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde kaybolan inek, Söğüteli köyü Çatalçam mevkisinde ayı tarafından parçalanmış halde bulundu. İki gün süren aramanın ardından ulaşılan hayvanın büyük bölümünün yendiği, kalan kısmının ise gizlenmeye çalışıldığı belirlendi.

Kaynak: İHA