Henüz kaynağı belirlenemeyen bu patlama seslerinin sebebiyle ilgili olarak, denizin dibinde ya da yer altındaki gaz birikmelerinden kaynaklı patlamalar gibi olasılıklar üzerinde duruluyor.

Akşam saat 21.30 ile 23.00 arasında Bartın, Kastamonu, Zonguldak, Sakarya gibi Karadeniz sahil şehirlerinde hissedilen patlama sesleri ve yaşanan sarsıntı, halk arasında endişeye neden oldu. Sesin kaynağını tespit etmek amacıyla Bartın'ın Amasra ilçesindeki sahil güvenlik botları da uluslararası sulara kadar olan hatta devriye attı.

İlk başta deprem olduğu düşünülen olay, ardından yaşanan art arda patlama sesleriyle beraber, vatandaşlar gaz birikmesi veya uçakların yol açtığı sonik patlama gibi farklı sebepler üzerinde spekülasyonlar yaptı. Sosyal medyada da gündeme gelen bu esrarengiz patlama seslerinin kaynağı henüz belirlenemezken, bazı kullanıcılar Samsun'un Terme beldesinden de bu seslerin duyulduğunu iddia etti. Toplum, uzun bir süre boyunca bu gizemli patlama seslerinin neyden kaynaklandığını anlamaya çalıştı.
İHA