Samsun Atakum ilçesinde yaşanan hırsızlık olayı, güvenlik zafiyetini ve komşuluk ilişkilerindeki ihanetin boyutunu gözler önüne serdi. 26 yaşındaki N.G., komşusunun ev anahtarını gizlice kopyalayarak evde saklanan yaklaşık 1 milyon 700 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını çaldı. Çaldığı altınları bozduran şüpheli, 1 milyon 300 bin TL değerinde sıfır otomobil satın aldı. Polisin titiz çalışmasıyla yakalanan N.G., adli makamlara sevk edildi.

Komşusunun Ev Anahtarını Kopyaladı, Hırsızlığı Planladı

Olay, Atakent Mahallesi’nde meydana geldi. Şüpheli N.G., komşusu Enes ve Özge B.’nin ev anahtarını anahtarcıda kopyalatarak evi izinsiz girdi. Yaklaşık 1,7 milyon TL değerindeki bilezik, gram altın, çeyrek altın ve pırlanta yüzük gibi ziynet eşyalarını çaldı. Komşuların yaklaşık bir hafta evde olmaması fırsat oluşturdu.

Çalınan Altınlar Bozduruldu, Sıfır Araç Alındı

Hırsızlık sonrası çalınan ziynet eşyalarının bir kısmı şüphelinin evinde bulundu. Ancak büyük miktar altının bozdurulduğu ve bununla 1 milyon 300 bin TL değerinde sıfır otomobil satın alındığı ortaya çıktı. Bu durum, hırsızlığın boyutunu ve planlı şekilde gerçekleştirildiğini gösterdi.

Polis Araştırması ve Şüphelinin Yakalanması

Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kapsamlı incelemeler sonucu N.G.’nin olaya karıştığını tespit etti. Şüpheli polis merkezinde verdiği ifadede suçunu kabul edip pişman olduğunu belirtti. Bugün Samsun Adliyesine sevk edilen N.G.’nin yasal süreci devam ediyor.

Kaynak: İHA