Sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine gelen adaylar, kimlik ve sınava giriş belgelerinin kontrol edilmesinin ardından salonlara alındı. Saat 10.15’te başlayan sınav, 145 merkezde gerçekleştiriliyor. Adaylara 120 çoktan seçmeli soru için 130 dakika süre verilirken, oturumun saat 12.25’te sona ermesi planlandı. Ek süre hakkı bulunan engelli adaylara ise 30 dakikaya kadar ilave süre tanındı.
KPSS Lisans sınavına 1 milyon 708 bin 329 aday başvurdu
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasına göre Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna toplam 1 milyon 708 bin 329 aday başvurdu.
Sınav, Türkiye’nin 81 ili ile Lefkoşa’da bulunan 145 sınav merkezinde gerçekleştiriliyor. Adaylar, sabah saatlerinden itibaren sınav binalarına gelirken girişlerde kimlik ve sınav belgeleri kontrol edildi.
120 sorunun yöneltildiği oturum için 130 dakikalık süre verildi. Engelli adaylardan ek süre hakkı bulunanlar ise 30 dakikaya kadar ilave süre kullanabilecek.
| KPSS 2026 Bilgisi | Detay |
|---|---|
| Oturum | Genel Yetenek-Genel Kültür |
| Başvuran aday sayısı | 1 milyon 708 bin 329 |
| Sınav merkezi | 145 |
| Başlangıç saati | 10.15 |
| Bitiş saati | 12.25 |
| Soru sayısı | 120 |
| Sınav süresi | 130 dakika |
| Ek süre hakkı | 30 dakikaya kadar |

Bingöl’de biri son saniyede yetişti, diğeri sınava alınmadı
Bingöl’de sınava girecek adaylar sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine yöneldi. Giriş saatinin dolmasına kısa süre kala koşarak merkeze gelen bir aday, kapılar kapanmadan saniyeler önce içeri girmeyi başardı.
Adayın içeri alınmasının hemen ardından sınav merkezi kapıları kapatıldı.
Bir başka aday ise elektrikli bisikletiyle sınav merkezine geldi. Ancak giriş saatini kaçırdığı için salona alınmadı. Kapıların kapandığını gören aday sınava giremeden geri dönmek zorunda kaldı.
“Hedefim 70 üzeri puan alıp memur olmak”
Sınav öncesi konuşan adaylardan Burak Bulut, sınava yeterince çalışamadığını ancak geçmiş bilgi birikimine güvendiğini söyledi.
Bulut, “Pek çalışamadım, vakit bulamadım. Yılların bilgi birikimiyle iyi bir sonuca varacağımı düşünüyorum. Hedefim 70 üzeri puan alıp memur olmak” ifadelerini kullandı.
Harun Özkan ise iyi bir puan alarak kamuda görev yapmak istediğini belirtti. İktisat Bölümü mezunu olduğunu söyleyen Özkan, devlet bankaları gibi alanlarda atanmayı hedeflediğini ifade etti.
Bursa’da kimliğini unutan aday için polis devreye girdi
KPSS heyecanının yaşandığı kentlerden biri de Bursa oldu. Sınav saatine kısa süre kala bir aday, kimliğini evde unuttuğunu fark etti.
Bunun üzerine okul önünde hazır bulunan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı motosikletli trafik polisi ile adayın annesi devreye girdi.
Kimliğini evde unutan genç, motosikletli polis tarafından sınav merkezine yetiştirildi. Yaşanan anlar kameraya yansıdı.
Hatay’da adaylar erken saatlerde merkezlere geldi
Hatay’da da 2026 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu için adaylar sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerinde hazır bulundu.
Şehit Ahmet Benli Anadolu Lisesi’ne gelen adaylar, gerekli kontrollerin ardından sınav salonlarına alındı. Türkiye genelinde olduğu gibi Hatay’da da adayların sınav öncesi heyecanı dikkat çekti.



