Operasyon kapsamında elebaşının da aralarında bulunduğu 27 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya, "Ülkemizi organize suç örgütlerinden, çetelerden temizlemeye kararlıyız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz" ifadelerini kullanarak operasyonun önemine vurgu yaptı.

Operasyon detaylarına göre, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda Ümraniye, Ataşehir ve Üsküdar ilçelerinde faaliyet gösteren suç örgütü üyelerinin çeşitli suçlar işlediği tespit edildi. Suçlar arasında suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli yağma, kasten yaralama, mala zarar verme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliği kasten tehlikeye sokma, silahlı tehdit ve kanuna muhalefet gibi suçlar bulunmaktadır.

Operasyonlar neticesinde 12 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet av tüfeği, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, 2 adet hassas terazi ve çok miktarda para ele geçirildi. Operasyon, ülkenin huzur ve güvenliğine yönelik tehditlerle etkin bir şekilde mücadele etme kararlılığının bir göstergesi olarak değerlendirildi.