Binanın çatısından düşen ve martıların saldırısına uğrayan kargayı kurtaran Hekim, tedavisinin ardından doğaya bırakmak istedi ancak kuş, martı ve sokak kedilerinin saldırısına uğrayınca iş yerinde kalmaya başladı. “Haşmet” adı verilen karga bugün tamir sırasında Hekim’i izliyor, istediği vidaları ağzıyla uzatıyor, kimi zaman da vidaları saklayarak ustasının işini zorlaştırıyor.

Yaralı halde buldu, iş yerinde sahip çıktı

Serdar Hekim, Haşmet ile tanışmasının yaklaşık 1,5 yıl öncesine dayandığını söyledi.

Karganın binanın çatısından düştüğünü ve martıların saldırısına uğradığını anlatan Hekim, kuşu kurtardıktan sonra tedavi ettiğini belirtti.

Daha sonra doğaya salmak istediği karganın bu kez sokak kedilerinin saldırısına uğradığını söyleyen Hekim, bunun üzerine Haşmet’i iş yerinde beslemeye karar verdi.

Ustasına vida veriyor

Zamanla iş yerindeki tamiratları izlemeye başlayan Haşmet, Serdar Hekim’in yaptığı işlere de dahil oldu.

Hekim’in anlattığına göre karga, tamir sırasında istenen vidaları ağzıyla ustasına getiriyor.

Haşmet’in bu davranışı iş yerine gelen müşterilerin de ilgisini çekiyor.

Karga, zaman zaman işini kolaylaştırdığı kadar zorlaştırabiliyor da.

Bazen vidaları saklıyor

Serdar Hekim, Haşmet’in doğası gereği parlak ve küçük cisimlere ilgi gösterdiğini, bu nedenle bazı vidaları sakladığını söyledi.

Hekim, “Vida istediğimde veriyor, kimi zaman saklıyor, sonuçta doğasında o var” ifadelerini kullandı.

Haşmet’in iş yerindeki hareketleri hem Hekim’in hem de çevredeki vatandaşların ilgisini çekiyor.

“1,5 yıldır dostluğumuz devam ediyor”

Serdar Hekim, Haşmet ile aralarında zamanla güçlü bir bağ oluştuğunu belirtti.

Hekim, “Haşmet 1,5 sene önce binanın çatısından düşmüştü ve martılar saldırmıştı. Ben de onu kurtardım, sonrasında kediler saldırdı ve ondan da kurtardım. O günden bu yana dostluğumuz devam ediyor” dedi.

Haşmet’in geceleri iş yerinde kaldığını, gündüzleri ise dışarı çıkarak doğal yaşamını sürdürdüğünü söyledi.

İş yerinden ayrılmıyor

Hekim, kargayı doğaya bırakmak istediğini ancak Haşmet’in iş yerinden ayrılmadığını anlattı.

“Kendi isteğiyle gitmediği sürece Haşmet burada bana çıraklık yapmaya devam edebilir” diyen Hekim, karganın artık iş yerinin bir parçası haline geldiğini ifade etti.

Haşmet’in sabahları özellikle haşlanmış yumurtayı sevdiğini de belirtti.

Ödülü yumurta, fındık ve ceviz

Haşmet’in ustasına yaptığı yardımların karşılığında sevdiği yiyeceklerle beslendiği belirtildi.

Serdar Hekim, kargaya haşlanmış yumurta, fındık, fıstık ve ceviz verdiğini söyledi.

Karganın iş yerindeki varlığının müşteriler tarafından da ilgiyle karşılandığını belirten Hekim, “Görenler de çok seviyorlar” dedi.

Kaynak: İHA