CHP’nin Akçaabat’taki programında birlik çağrısı yapılırken, İmamoğlu’nun tutukluluğu ve siyasi süreçler sert sözlerle eleştirildi.

Konuşmalarda, İmamoğlu’nun tutukluluğu “hukuksuzluk” olarak değerlendirilirken, bu sürecin siyasi olduğu yönünde güçlü vurgular yapıldı. CHP İl Başkanı Mustafa Bak, İmamoğlu’nun özgürlüğüne kavuşmasının bir “sorumluluk” olduğunu ifade ederken, onun gelecekte Cumhurbaşkanı olacağına dair iddialı mesajlar verdi.

Milletvekili Sibel Suiçmez ise süreci “siyasi operasyon” olarak nitelendirerek, toplumun bu duruma karşı tepki göstereceğini söyledi. Açıklamalarda, seçim sürecine ve halkın iradesine sık sık vurgu yapıldı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya da İmamoğlu’nun sadece bir isim değil, “umut ve gelecek” sembolü olduğunu belirtti. Programda ortak mesaj; daha fazla dayanışma, saha çalışması ve siyasi mücadele oldu.

Bayramlaşma etkinliği, konuşmaların ardından birlik ve mücadele vurgusuyla sona erdi.

Muhabir: AYŞE SANCAK