Köpekten Kaçarken Otobüs Çarptı: Üniversiteli Genç Ağır Yaralı
Trabzon’un Değirmendere Mahallesi’nde meydana gelen kazada, sokak köpeğinin saldırısından kaçmaya çalışan üniversite öğrencisi ağır yaralandı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Cennet Nesibe Gül (21), kaldığı yurda gitmek üzere kaldırımda yürüdüğü sırada bir sokak köpeğinin kendisine doğru koştuğunu fark etti. Paniğe kapılan genç kızın yola atladığı, o sırada seyir halinde olan belediye otobüsünün çarpması sonucu metrelerce sürüklendiği öğrenildi.

Değirmendere’de Korku Dolu Anlar
Değirmendere Mahallesi’nde öğle saatlerinde yaşanan olay çevrede büyük üzüntü yarattı. Görgü tanıklarının aktardığına göre, köpeğin aniden koşması üzerine genç kız yönünü değiştirdi ve kontrolsüz şekilde yola çıktı. O esnada yoldan geçen belediye otobüsü çarpmanın önüne geçemedi.

Kazanın ardından çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, ağır yaralanan öğrenciyi ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırdı.

Farabi Hastanesi’nde Ameliyata Alındı
Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’ne kaldırılan Cennet Nesibe Gül’ün ameliyata alındığı bildirildi. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Kazanın, çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdığı belirtildi. Görüntülerin incelemeye alındığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Sokak Hayvanları ve Güvenlik Tartışması
Yaşanan olay, sokak hayvanları ve şehir içi güvenlik önlemleri konusunu yeniden gündeme taşıdı. Özellikle okul ve yurt çevrelerinde gerekli tedbirlerin artırılması gerektiği yönünde değerlendirmeler yapılıyor.

Trabzon’da büyük üzüntüye neden olan kazada ağır yaralanan üniversite öğrencisinin tedavisi sürerken, olayla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiği bildirildi. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacak.

Kaynak: İHA