Altın Fiyatlarındaki Yükseliş Devam Ediyor: Yatırımcılar Dikkat!

Yatırımcıların radarındaki altının gram fiyatı, rekor tazelemeye devam ediyor. Haftanın ilk işlem gününde, saat 09.13 itibarıyla Foreks piyasalarında gram altın, 2 bin 198 lira seviyesinde işlem görüyor.

Aynı dakikalarda çeyrek altın ise 3 bin 594 liradan, Cumhuriyet altını ise 14 bin 772 liradan satılıyor.

ONS ALTIN FİYATI NASIL?

Hatice Kolçak'tan Sarsıcı Uyarı: Ne Dolar Ne Altın... İşte Kazandıran Yatırım Aracı! Hatice Kolçak'tan Sarsıcı Uyarı: Ne Dolar Ne Altın... İşte Kazandıran Yatırım Aracı!

Altının ons fiyatı ise haftanın başlangıcında yaklaşık olarak 2 bin 115 seviyelerinde işlem görüyor. Bu seviyelerdeki fiyatlar, makroekonomik veriler ve ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden gelecek mesajlar tarafından etkilenebilir.

Yatırımcılar, Powell'ın Kongre sunumunu ve ABD istihdam veri setini yakından takip edecekler. Ayrıca, ABD'de açıklanacak PMI verileri de önemli olacak.

Kanadalı banka TD Securities'in küresel emtia stratejisi başkanı Bart Melek, geçen hafta özellikle imalat sektöründeki ekonomik verilerin beklenenden zayıf gelmesinin ardından altının yükseldiğini belirtti. Ancak Melek, istihdamla ilgili ekonomik verilerin olumlu gelmesi durumunda altın fiyatlarının ters yönde hareket edebileceğini vurguladı.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA