"Yeni yıla adeta zamlarla uyandık. Köprü ve otoyol geçişlerine, MTV’ye, akaryakıta, harç ve cezalara, sigaraya ve daha birçok kaleme peş peşe zamlar geldi. Üstelik yeni zamların da yolda olduğu söyleniyor. Asgari ücret daha çalışanın cebine girmeden eridi. Şimdi bu durumda asgari ücretli gerçekten de zam almış oluyor mu?"

Devletin yeniden değerleme, özel sektörün ise fiyat güncelleme adı altında zam üstüne zam yaptığını ifade eden Şahintaş, şu eleştirilerde bulundu:

"Devletle özel sektör, zam yarışına girdi ve ezilen vatandaş oluyor. Devleti yönetenler, bir yandan da zamların takipçisi olacaklarını söylüyorlar! Ancak nerede denetim? Kimi denetlediniz? Üç harfli marketlerde personel etiket değiştirmekten vakit bulup işini yapamıyor, raflardaki fiyat ile kasadaki fiyat birbirini tutmuyor! Vatandaşla çalışan karşı karşıya getiriliyor! Kestaneciyi denetliyorlar, seyyar satıcıyı denetliyorlar, peki piyasadaki fiyat artışlarına engel olunabiliyor mu? Yoksa bunlar, seçim öncesi dar gelirli vatandaşa yönelik algı operasyonlarının bir parçası mıdır?"

Emeklilerin ve dar gelirli vatandaşların zamlar altında ezildiğini vurgulayan Şahintaş, şu soruları sordu:

"Milyonlarca emeklimiz, dar gelirli vatandaşlarımız zam yağmuru altında inim inim inlerken, devleti yönetenler milli piyangodan, yani kumardan alınan vergiyi düşürüyor! Bu ülkenin gariban insanları, piyangocudan daha mı zengin? Tersinden soralım, bu ülkenin piyangocusu, vatandaştan daha mı fakirdir?"

Son olarak, Şahintaş, iktidarın kaynakları çıkar grupları lehine kullandığını ve halkın bu gerçeği görmesi gerektiğini ifade ederek, vatandaşları sandığa gitmeye ve gereken dersi vermeye çağırdı.
TAKA/AYŞEN KARABİNA
 

Editör: Doğukan ÖZKURT