Ehliyet sahibi olanlar için önemli bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlanan 'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile 'B' sınıfı ehliyete sahip olanlar için motosiklet kullanımı serbest hale getirildi. Yapılan değişiklikle, belirli koşullar dahilinde 'B' sınıfı ehliyet sahipleri artık 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecekler.

Yeni yönetmeliğe göre, B sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, belirlenen koşulları sağlamaları halinde A1 sınıfı motosikletleri kullanmalarına izin verilecek. Ancak ticari faaliyetlerde kullanılan motosikletler hariç tutulacak.

Belirtilen koşullar arasında en az 2 yıllık B sınıfı sürücü belgesine sahip olma, gerekli sağlık şartlarını taşıma ve daha önce sürücü belgesinin geçici veya daimi olarak geri alınmamış olması yer alıyor. Ayrıca, belirlenen direksiyon eğitimi dersini tamamlayarak uygulama sınavında başarılı olunması ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen A1 sınıfı sertifikasının sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlenmesi gerekiyor.

Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var! Adıyaman Karakolunda Polisler Arasında Çatışma!: Şehit Var!

Yeni yönetmelik, sürücü belgesi sistem kayıtlarına gerekli kod eklenmesiyle yürürlüğe girecek. Böylece, 'B' sınıfı ehliyet sahipleri, istedikleri takdirde 2 yıl içinde sertifikalarını sürücü belgelerine işletebilecekler. Bu değişikliğin yayım tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği de belirtiliyor.

TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Ayşe Sancak