Yenilen güreşçi güreşe doymazmış derler. Son haftalarda bu kıymetli özdeyişi doğrularcasına özel günler yaşıyoruz. Sezon başında Trabzonspor'u hesaba dahi katmayan ulusal spor medyası olarak bilinen zümre şimdilerde her hafta başka başka kulüpleri rakip diye karşımıza çıkarıyor.

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ile umduğunu bulamayan bu zümrenin son figüranı da Konyaspor.

Kadro derinliği, oyuncu kalitesi şampiyonluğu göğüslemeye yetmeyeceği malum Konyaspor için zoraki bir galibiyet sonrası " Konya gümbür gümbür geliyor " tabirini kullanmaktan imtina etmeyen malum zümre, kadro kalitesi olarak süper lig'in üzerinde Trabzonspor için hemde Galatasaray galibiyeti sonrası " Fırtına takılacak, puan kaybedecek " demekten imtina etmiyor.

Hal böyle olunca da ben, geçmiş yaşanmışlıklardan hareketle; Trabzonspor sezon sonu ipi göğüslemek istiyorsa kendi göbeğini kendisi kesmek zorunda diyebiliyorum. Özellikle milli ara sonrası oynanacak ilk maç olması nedeniyle bu maç ın kritik önemde olduğu hepimizce aşikar.

Bunlar benim oyuna yüklediğim anlamlar şimdi sahaya bakalım.

Trabzonspor 40 bine yakın taraftarı önünde maça şampiyon gibi başladı diyebiliriz. Daha 5nci dakika yeni doluyordu ki Visca çok güzel bir gole imza atarak kalitesini gösterdi. Gol sonrası da hızını düşürmeyen fırtına kaçırmanın atmaktan zor olduğu ardarda iki pozisyonda (9 dk-12 dk) zoru başardı ve iki net gol fırsatını tepti. Bunlara ek olarak 25 -38 ve 45 de de 3 pozisyonu daha heba eden Bordo Mavili oyuncular 1-0 soyunma odasının yolunu tuttular.

Tüm ilk yarı boyunca biri duran topta TS defansının dalgınlığından, diğeride uzatmalarda konsantrasyon eksikliğinden sadece iki pozisyon üretebildiği notunu da rakip adına yazımıza aktaralım.

İkinci yarıya misafir ekip daha istekli başladı. Özellikle oyuna sonradan dahil olan Kasımpaşalı siyahi oyuncu Fall Trabzonspor’un sol kanadını ciddi yıprattı. Mağlubiyeti kabullenmeme bireysel isyanı takımın diğer oyuncularına da sirayet edince Kasımpaşa her alanda oyuna ortak oldu.

Bordo Mavili oyuncular farkı açıp rakibin direncini kıramayınca umudu sıcak kalan misafir ekip her an bir gol bulup bir puan kazanırım umuduyla son dakikaya kadar oyundan kopmadı. Özellikle maçın bitimine doğru hem kendileri gerildiler, hemde Bordo Mavili oyuncuları gerdiler. Bu gerginlik maçın son dakikalarını etkiledi ve güzel oyun yerini sinir harbine bıraktı.

Rakip Konya’nın kazandığı bir haftada 3 puanla yola devam etmek önemliydi. Şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puan.

Tebrikler çocuklar, teşekkürler çocuklar!