Bu yarış burada bitmez! Bu yarış burada bitmez!

EKMEK DEYİP GEÇMEYİN
Trabzon merkezli bölge basını da önemli bir sınavı başarıyla verdi. Trabzon’da 350 kişinin çalıştığı İçişleri Bakanlığı çağrı merkezinin kapatılması gündeme geldi. Kim getirdi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya. Neden? Tasarruf gerekçesiyle.
Bakarmısınız, tasarruf hemen de Trabzon’da başlamış! Yerel basın konuyu gündemine  aldı. TAKA Gazetesi ard, arda üç gün süreli manşet attı. Ve sonuçta da Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ‘Ankara’ya gideceğim, sorunu çözeceğim’ dedi. Dediğini de yaptı. Trabzon heyeti ile birlikte İçişleri Bakanına çıktılar ve Çağrı merkezinin kapatılmasını 1 yıllık süreyle ertelediler. Peki bu bir yıllık sürede ne olacak? çalışanlar bu süre içinde başka kurumlara mı aktarılacak yoksa Tazminatları verilip ayrılacak mı?
Değerli Okurlar, Bizce hiçbir şey olmayacak. Türkiye’de tasarruf edilecek en son yer çağrı merkezidir. Trabzonlu siyasetçilerin el ele vererek bu sorunu çözeceklerine inanıyoruz. Bir kişinn evine ekmek getirdiğini düşünürseniz şehit ailelerinin ve gazilerin çalıştığı bu merkezin ne kadar önemli bir toplumsal sorunu çözdüğünü çok iyi anlarsınız. Sayın Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanı Trabzon’daki çağrı merkezine böyle bakmalıdır.
TRABZON GÜNLERİ
Değerli Okurlarımız, Ankara Trabzon sesleri ile inledi. Geride kalan hafta Ankara millet bahçesi’nde yapılan  Trabzon tanıtım günlerine katılım yoğundu. TAKA gazetesi’nden Zeki Sancak ile Nurgül Günaydın etkinlikleri adım adım takip ettiler. Ayrıca Bakan Abdulkadir Uraloğlu’nun  basın kahvaltısına katılarak sorularını sordular. Abdulkadir Uraloğlu yeni havalimanının yapımının 6-7 yıl sürebileceğini söyleyerek o nedenle Trabzon mevcut havalimanının da bir onarım geçirmesi gerektiğini söyledi. İki çalışmanın da kuzeye doğru yapılacağının altını çizdi.
ACI KAYBIMIZ
Ömür dediğin ne ki, bir kapıdan girer, bir kapıdan çıkarsın. Türk futboluna ve Trabzonspor’a önemli hizmetler veren Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’da aniden aramızdan ayrıldı. Trabzon ve Türkiye’de şok etkisi yarattı. Güneş Gazetesi ve Karadeniz Gazetesi ile basın mesleğinin içinde olan Mehmet Ali  Yılmaz’ın vefatı camianın da acısına acı kattı. İstanbul’dan uğurlanan Yılmaz’a Allah’tan rahmet diliyoruz, Karadeniz Gazetesi çalışanlarına ve tüm Yılmaz ailesine de sabır ve  başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.
TRABZONSPOR İKİ KOLDAN
Sevgili Okurlar, Kısa günün karı derler ya, Trabzonspor’da o noktaya doğru yol alıyor. Ligde Beşiktaş ile birlikte arasındaki 4 puanlık farkı artırma adına avantaj yakaladı. İstanbul Olimpiyat stadından binlerce taraftarı önünde oynayacağı Karagümrük maçıyla da kupada finale çıkmak istiyor.  Bu sezon ligde istediklerini yapamayan ve özellikle kendi sahasında mağlubiyetler yaşayan Trabzonspor gelecek yılın kadrosunu da şimdiden yapıyor. Alex Sanchez ismini de dolaştığı bugünlerde Trabzonspor kadrosunu şekilledirmesi bekleniyor.
Mutlu Haftalar TAKA

Editör: Doğukan ÖZKURT